Oale si cratite pentru bucatarie

Oale si cratite pentru bucatarie

0 Shares
0
0
0

Este cat se poate de evident faptul ca fiecare gospodina isi doreste pentru bucataria sa cate un set format dintr-o oala si cratita, insa exista si seturi comuse din mai multe oale si cratite pe care gospodinele si le pot cumpara.

Acest lucru este cat se poate de firesc, pentru ca gospodinele gatesc in fiecare zi, astfel ca daca au inca mancare ramasa de pe o zi pe alta, aceea va ramane in oale sau cratite, iar pentru a gati alta mancare, sunt necesare alte oale si cratite.

Ei bine, gospodinele isi pot indrepta atentia spre un set de oale si cratite din aluminiu, si cu siguranta vor gasi multe asemenea oale si cratite. Aluminiul este un material foarte usor, renumit datorita faptului ca este un conducator foarte bun de caldura.

Vasele din aluminiu sunt foarte usoare, motiv pentru care pot sa fie manevrate foarte usor, insa nu este recomandat sa se pastreze in astfel de vase mancare care are un grad mare de aciditate (rosii, suc de lamaie, sau altele), pentru ca se va crea o reactie chimica iar rezultatul va fi atat schimbarea culorii vaselor, cat si schimbarea gustului mancarii.

Se pot gasi deasmenea vase din inox, asa ca orice gospodina care se respecta isi cumpara pentru bucataria sa cel putin o oala inox. Ei bine, aceste oale din inox au un aspect modern, sunt usoare si usor de manevrat, si nu sunt pretentioase la intretinut.

Se pot gasi oale din inox de diferite dimensiuni, asa ca gospodinele care prefera acest tip de oale, cu siguranta au de unde alege.

Apoi trebuie precizat faptul ca se pot gasi si oale si cratite care sa fie fabricate din fonta. Fonta desi este un material care se incalzeste mai greu decat inoxul sau decat aluminiul, este totusi un material care conduce foarte bine caldura, si care poate sa mentina temperaturi mari pentru foarte mult timp.

Partea mai putin placuta in ceea ce priveste vasele din fonta este aceea ca ele au nevoie de o intretinere mai speciala, astfel ca dupa fiecare spalare, este necesar sa fie unse cu ulei sau grasime, iar apoi trebuie sa fie neaparat puse pe foc pentru a facilita formarea unui strat protector.

Gospodinele isi pot indrepta atentia si spre vase din cupru, care desi in zilele noastre sunt din ce in ce mai rar intalnite, sunt foarte bune conducatoare de caldura.

Vasele din cupru nu necesita intretinere continua si speciala, asa ca gospodinele au toate motivele din lume sa opteze pentru astfel de vase.

Gospodinele isi mai pot indrepta atentia si spre vasele cu strat antiadeziv, iar aici discutam despre tigaile cu teflon, dar si despre cele care au invelis metalic.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot gasi diferite tipuri de oale si cratite, astfel ca fiecare gospodina are la dispozitie mai multe variante pentru a alege intr-un final una sau mai multe oale, si una sau mai multe cratite pentru bucataria sa. Cat despre preturile acestora, ele difera foarte mult de la un set de oale – cratite la altul.

0 Shares
You May Also Like