Logodna din trecut si logodna din prezent

Logodna din trecut si logodna din prezent

0 Shares
0
0
0

De foarte mult timp, inelul de logodna este o bijuterie nelipsita in momentul in care un barbat o cere in casatorie pe iubita lui.

Atunci cand discutam despre inelele de logodna trebuie sa precizam ca acestea sunt cele care preced verigheta, si reprezinta un simbol al legaturii dintre cei doi indragostiti care urmeaza sa se casatoreasca.

Daca in trecut era mult mai dificil de gasit un inel de logodna, pentru ca nu existau atat de multe magazine de specialitate, acum se pot gasi tot felul de inele de logodna aur din aur alb sau inele de logodna din aur galben.

In prezent, tinerii indragostiti care planuiesc sa isi ceara in casatorie iubitele, pot sa caute inele de logodna la magazinele de specialitate din orasele in care locuiesc. Inele de logodna insa se pot gasi acum si la magazinele din centrele comerciale, sau chiar si la magazinele online care comercializeaza bijuterii si inele de logodna.

Cei care nu gasesc inelul de logodna pe care sa il considere ideal pentru iubitele lor, pot alege sa comande un inel de logodna, un inel special cu diamant.

Tinand cont insa de faptul ca stim cu totii unde se gasesc acum inele de logodna, si stim cu totii ce inseamna in zilele noastre logodna, in cele ce urmeaza vom discuta putin despre logodna din trecut, despre ce insemna logodna in trecut, si despre alte detalii importante.

Ei bine, se spune ca in trecut, tinerii se logodeau cu aproximativ 6 luni sau un an inaintea cununiei religioase, iar logodna avea rolul de a ajuta mirii sa se cunoasca mai bine. In prezent insa, tinerii se pot logodi mult mai rapid sau mult mai devreme de cununia religioasa.

Unii preoti sustin faptul ca ritualul casatoriei a fost mult simplificat in ultimii ani de zile, iar logodna a ramas mai degraba o simpla amintire decat o traditie.

In trecut logodna presupunea fel si fel de traditii, precum petitul, oferirea acordului familiilor in ceea ce priveste nunta, sau oferirea zestrei mirilor, logodna iar apoi nunta.

In prezent insa, lucrurile nu mai stau chiar asa, astfel ca femeile primesc inelul de logodna in momentul in care sunt cerute in casatorie, iar dupa ce ele spun mult asteptatul DA, incep incetl cu incetul pregatirile pentru nunta.

Si pentru a veni cu un raspuns pentru titlul articolului, trebuie precizat faptul ca in prima faza, inelul de logodna se poarta pe mana dreapta, iar apoi, in timpul cununiei religioase, acesta se va muta de pe mana dreapta pe mana stanga. Atunci cand slujba de logodna insa se face in acelasi timp cu cununia, inelul de logodna trebuie sa fie inlocuit cu verigheta.

Asadar, chiar daca acum nu se mai respecta atat de mult traditia, logodna reprezinta totusi un pas important pe care il fac tinerii indragostiti care urmeaza sa se casatoreasca, iar de la logodna si pana la nunta, nu mai este atat de mult, doar ca urmeaza o perioada stresanta, in care pregatirile sunt in toi.

0 Shares
You May Also Like