In momentul in care ai un blog personal sau un site pentru afacerea ta, cu siguranta trebuie sa stii faptul ca optimizarea seo este un proces esential si fundamental, care te poate ajuta la promovarea blogului sau a site-ului firmei in mediul online.
Optimizarea seo este acel proces care te va ajuta sa iti pozitionezi cat mai bine site-ul in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare, iar in acest fel, odata e site-ul tau este foarte bine pozitionat in aceste pagini cu rezultate ale motoarelor de cautare, el va fi mult mai vizibil si va avea un trafic mult mai mare.
In cele ce urmeaza in acest articol, vom discuta putin despre optimizarea seo, despre trucuri seo, dar si despre strategii seo, care pot ajuta un site sa creasca foarte mult in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.
Mai intai de toate, atunci cand vrei sa intelegi mai bine cum functioneaza optimizarea seo pentru site-ul tau, imagineaza-ti ca site-ul tau este ca si un tort realizat dintr-un blat si tei straturi de crema.
Primul strat ar fi stratul de baza, care se refera la infrastructura acestuia, iar urmatorul strat cuprinde platforma site-ului, in timp ce stratul de la suprafata, este reprezentat de arhitectura si designul site-ului, dar si de continutul acestuia.
Si daca tot am zis ca sa iti imaginezi site-ul tau ca pe un tort, atunci trebuie sa iti imaginezi faptul ca frisca tortului, ar fi linkurile si marketingul site-ului.
Ei bine, pana aici totul este in regula cu tortul, dar lipseste crema sa, care fara doar si poate, in situatia de fata este optimizarea seo, fara de care site-ul ar fi unul plictisitor, si care sa nu aiba o pozitionare foarte buna in motoarele de cautare.
Scopul motoarelor de cautare este acela de a-si face cat mai bine treaba, si de a directiona vizitatorii spre site-ul care are cel mai relevant continut pentru cerintele acestora.
Aceasta relevanta a site-ului poate sa fie determinate de continutul de pe site, care trebuie sa fie axat pe o tema anume, dar relevanta mai este determinate si de performanta siteului si de viteza sa de incarcare, dar side autoritatea sitelului si experienta utilizatorului.
Referitor la chestiunile pe care motoarele de cautare nu le doresc, acestea ar fi umplutura de cuvinte, sau mai bine spus folosirea in mod excesiv a cuvintelor cheie.
Deasemenea nici linkurile cumparate nu sunt preferate de catre motoarele de cautare, la fel cum nici experienta proasta a utilizatorului nu este pe placul motoarelor de cautare, iar aici putem da exemplu faptul ca sunt anumite site-uri care au prea multe reclama pe pagina.
In cazul in care iti doresti ca site-ul sau blogul tau sa fie promovate prin metoda optimizarii seo, atunci cu siguranta daca apelezi la ajutorul unor experti in domeniu, acestia datorita strategiilor seo si a trucurilor cunoscute, iti vor ajuta site-ul sa aiba o pozitionare foarte buna intr-un timp destul de scurt, in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.