Inlocuire display iPhone – tot ce trebuie sa stii despre iPhone si displayul sau

Inlocuire display iPhone – tot ce trebuie sa stii despre iPhone si displayul sau

0 Shares
0
0
0

Daca ecranul telefonului iPhone pe care il detii este crapat, nu raspunde la atingere sau atunci cand telefonul este pornit acesta nu afiseaza pe ecran nicio imagine, atunci este clar ca e nevoie de inlocuirea display-ului. Pentru a face acest lucru ai varianta de a apela la serviciile noastre pentru o inlocuire display iPhone in cele mai bune conditii si la cele mai bune preturi sau poti face acest lucru acasa, de unul singur, insa trebuie sa tii seama ca in acest caz riscurile sunt mai mari.

Daca ai un iPhone XR caruia trebuie sa ii inlocuiesti display-ul, trebuie sa stii ca acest lucru se poate face si pe cont propriu, insa cu mare atentie la componentele telefonului ca acestea sa fie restabilite in mod corect si complet. Trebuie sa stii ca ansamblul combinat format din difuzor si senzor al castii, atasat pe partea din spate a display-ului este asociat iPhone-ului din fabrica, deci este obligatoriu sa il transferi de pe vechiul display pe noul display in caz de inlocuire. De asemenea, display-ul unui telefon de acest fel contine iluminatorul care face parte din caracteristica de securitate biometrica Face ID, iar daca ecranul este deteriorat sau inlocuit, ID-ul de identitate va inceta sa functioneze. Doar Apple poate restabili functia Face ID in acest caz.

Un alt aspect de care ar fi bine sa stii este ca inainte de a incepe trebuie ca bateria telefonului sa fie descarcata sub 25%, pentru ca o baterie incarcata cu litiu-ion se poate aprinde si exista riscul ca aceasta sa explodeze daca este perforata accidental.

Pentru un maxim de siguranta, poarta ochelari de protectie pentru a iti proteja ochii de orice bucata mica de geam care ti-ar putea ajunge in ochi in timpul reparatiei.

In momentul inlocuirii popriu-zise, nu incerca sa separi complet ecranul, pentru ca o mica deschidere de-a lungul marginii de jos este tot ceea ce ai nevoie pentru a realiza inlocuirea.

In momentul in care folosesti dispozitivul de deschidere a telefonului pentru a-i separa partile, nu introduce acest dispozitiv prea mult in telefon pentru ca altfel este posibil sa deteriorezi componentele interne ale telefonului. De asemenea, nu introduce pana de deschidere prea adanc in telefon pentru a nu deteriora cablurile de afisare. Este suficienta introducerea la doar cativa milimetri sau in jurul latimii cadrului ecranului.

Nu folosi forta in exces, pentru ca este posibil sa se sparga componentele din plastic. Este nevoie sa lucrezi cu multa grija si rabdare. In acelasi timp, nu incerca sa separi complet ecranul de restul aparatului, pentru ca acesta este conectat la telefon prin mai multe cabluri fragile care se pot rupe. Difuzorul ramane atasat la placa de baza a telefonului printr-un cablu flexibil foarte subtire. Trebuie sa fii atent in momentul in care schimbarii ecranului pentru a nu misca din loc sau pentru a nu deteriora cablul.

Compara noua piesa achizitionata cu piesa originala, pentru ca este posibil sa fie necesara transferarea componentelor ramase sau sa trebuiasca sa indepartezi suporturile adezive de pe noul ecran inainte de instalare. In cazul in care reparatia nu a mers asa cum ai planificat, cere ajutorul unui specialist in astfel de reparatii.

0 Shares
You May Also Like