Informatii generale despre diferite afectiuni

Informatii generale despre diferite afectiuni

0 Shares
0
0
0

Din pacate, auzim din ce in ce mai des ca persoane cunoscute si persoane dragi noua se confrunta cu diferite probleme de sanatate, si ca sufera de diferite afectiuni.

Probabil ati auzit discutandu-se despre ateroscleroza, anevrism toracic aortic, disectie aortica sau alte afectiuni, insa nu aveti idee ce inseamna fiecare dintre acestea. Tocmai de aceea, va vom prezenta informatii generale in urmatoarele randuri despre aceste afectiuni.

Ce este ateroscleroza?

Ateroscleroza este intarirea arterelor cauzate de acumularea de grasimi si colesterol pe peretii arterelor. Ateroscleroza poate duce la probleme serioase de sanatate, cum ar fi atac de cord, accident vascular cerebral si chiar moarte.

Cum se trateaza ateroscleroza?

Tratamentul pentru ateroscleroza poate include modificari ale stilului de viata, medicamente si / sau proceduri medicale, in functie de gravitatea cresterii placii in artere. Modificarile stilului de viata cum ar fi mancarea sanatoasa, starea activa, renuntarea la fumat si reducerea stresului pot contribui la reducerea riscului de complicatii datorate aterosclerozei.

Anumite medicamente, cum ar fi cele pentru colesterol si medicamentele de scadere a tensiunii arteriale, pot fi de asemenea, prescrise de catre medicii specialisti de la Cardio Clinic, pentru a incetini progresul cresterii placii. Daca ateroscleroza este severa, pot fi recomandate anumite proceduri pentru a deschide arterele blocate sau inguste.

Ce este fractia de ejectie?

Fractiunea de ejectie este un test utilizat pentru a masura cantitatea de sange care paraseste inima de fiecare data cand contracteaza. Doctorii masoara in mod tipic fractia de ejectie atunci cand un pacient prezinta semne sau este diagnosticat cu insuficienta cardiaca. Fractia de ejectie ii spune unui medic cat de bine are pompa inimii cu fiecare bate, care este folosita pentru a determina cele mai bune optiuni de tratament pentru a imbunatati rezultatele si calitatea vietii.

Ce este un anevrism toracic aortic?

Un anevrism toracic aortic apare atunci cand partea superioara a aortei este slabita. Un anevrism toracic poate duce eventual la o lacrima care ameninta viata in aorta, numita disectie aortica. Atunci cand este detectat un anevrism toracic aortic, medicii de la Cardio Clinic pot urmari rata de crestere a anevrismului pentru a determina cel mai bun tratament posibil.

Ce este o disectie aortica?

Disectia aortica apare atunci cand exista o ruptura in peretele arterei majore a inimii, numita aorta. Pe masura ce ruptura se extinde, poate provoca sangerare si, daca nu este tratata prompt, poate fi fatala. Disectia aortica este relativ mai putin frecventa si riscul creste odata cu varsta.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai cunoscute afectiuni care pot afecta inima. Din pacate ele sunt din ce in ce mai des intalnite iar foarte multe persoane dragi noua, voua sau altor persoane se pot confrunta cu una dintre aceste afectiuni.

Cel mai indicat ar fi ca oamenii sa se programeze in clinici medicale precum Cardio Clinic pentru diferite controale, astfel incat aceste afectiuni sa poata fi depistate la timp daca este cazul, si sa poata fi tratate inca de la stadiul de inceput. Medicii specialisti de la Cardio Clinic pot veni cu cele mai eficiente solutii pentru persoanele care sufera de oricare dintre acestea fectiuni, si nu numai.

0 Shares
You May Also Like