Infiintare SRL

Infiintare SRL

0 Shares
0
0
0

Se pare ca in ultimul timp, din ce in ce mai multi cetateni din Romania nu mai sunt multumiti de salariile pe care le castiga, pentru ca lucreaza foarte mult si sunt din ce in ce mai rau platiti.

In aceste conditii, oamenii se gandesc din ce in ce mai serios sa renunte la locul de munca pentru a face altceva care sa le aduca venituri corelate cu munca depusa.

Tocmai de aceea, multi romani aleg sa plece la munca in strainatate, unde pentru munca depusa vor fi mult mai bine rasplatiti.

In Romania exista multe persoane care intentioneaza sa inceapa prima lor afacere si sa isi deschida un SRL, asa ca inainte de a contacta o firma specializata in infiintare SRL Bucuresti pentru a le infiinta firma, trebuie sa cunoasca anumite detalii.

In primul rand vom discuta despre documentele necesare pentru infiintarea unui srl si inregistrarea acestuia la Registrul Comertului. Discutam aici despre rezervarea denumirii firmei, act constitutiv, decizia de asociat unic sau Hotararea AGA, dovada de plata a taxelor legale, anexa color de cuvinte, completarea cererii de certificat constatator.

Deasemenea, pentru infiintarea unui srl este nevoie de o dovara a sediului social al firmei iar aici putem aduce in discutie contractul de la spatiul care va fi folosit ca si sediu al firmei, si va fi nevoie deasemenea de un act de identitate al proprietarului spatiului, plus o copie a acestuia.

Este deasemenea nevoie de acordul vecinilor si de acordul asociatiei de proprietari in cazul in care sediul firmei va fi pe apartament.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il cunoasca toti cei care intentioneaza sa isi deschida un srl este acela ca au nevoie de capital social minim de 200 de lei pentru ca este nevoie sa se deschida un cont al firmei la banca. Ideal ar fi ca acesta sa fie deschis la o banca din apropierea locului in care firma isi va desfasura activitatea.

In ceea ce priveste durata procedurilor de infiintare a unui srl, trebuie precizat ca totul depinde de locatia societatii sau de diferite alte intarzieri obiective. De obicei insa, iregistrarea unui SRL sau a unui PFA nu trebuie sa dureze mai mult de trei zile, insa aici se mai adauga si timpul in care se pregateste dosarul.

Multi dintre cei care isi doresc sa devina antreprenori aleg sa apeleze la serviciile firmelor de consultanta pentru a le infiinta firmele, in timp ce alti viitori antreprenori aleg sa isi infiinteze firmele fara a avea parte de servicii de consultanta.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cam cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasca toti cei care intentioneaza ca in viitorul apropiat sa isi deschida un SRL.

De precizat este faptul ca in Romania foarte multe persoane si-au infiintat un SRL insa nu au avut succes din diferite motive cu afacerea lor.

Cel mai indicat ar fi ca toti cei care isi doresc sa aiba o afacere, infiinteze un SRL doar dupa ce au un plan de afaceri foarte bine pus la punct.

 

0 Shares
You May Also Like