Importanta confidentialitatii in relatia dintre pacient si medicul urolog

Importanta confidentialitatii in relatia dintre pacient si medicul urolog

0 Shares
0
0
0

Vizitele la medic aduc uneori o stare de ingrijorare care este legata de dezvaluirea unor probleme medicale care pot sa fie neplacute pentru pacient. De aceea confidentialitatea dintre medic si pacient este un subiect foarte important si poate sa fie studiat din perspectiva semnificatiei sale. Vizitele la urolog trebuie sa fie realizate de oricate ori exista o problema sau se doreste un consult anual. Pentru urolog in Mures poti apela la serviciile oferite de catre CaritSanMed.ro, care iti ofera posibilitatea de a te bucura de medici bine pregatiti care sunt pasionati de meseria lor si care vor sa iti ofere o experienta placuta. Confidentialitatea si discretia sunt foarte importante si se pune accent pe acestea. Iata cum se construieste relatia pacient-medic in functie de acest aspect si cateva informatii legate de confidentialitate:

  1. Problemele care pot sa apara pot sa fie neplacute pentru pacient si sa aiba nevoie de sutinerea medicului pentru a se trata si pentru a nu impartasi cu alte persoane

Adeseori pacientii se tem de ceea ce ar putea sa afle si de diagnosticul pus de catre medic. Confidentialitatea ii ajuta sa se simta in siguranta si sa stie ca doar ei pot decide sa spuna sau nu unei persoane care este situatia lor specifica. In functie de gravitate, medicul poate sa recomande anumite tipuri de actiuni si este important ca pacientul sa asculte sfaturile medicale date. De aceea o relatie buna medic-pacient este semnificativa.

  1. Confidentialitatea asigura o relatie de incredere dintre medic si pacient

Confidentialitatea este cea care pune bazele de incredere in cadrul relatiei doctor-pacient. Apoi, urmeaza stilul si pregatirea medicului. Acestea pot sa ii arate pacientului cat de bine intelege doctorul structura problemelor aparute si cum poate sa construiasca planuri de tratament corect realizate. Increderea se poate castiga in timp, insa fiecare aspect ce tine de confidentialitate are importanta.

  1. Confidentialitatea este importanta pentru orice tip de problema ce tine de reproducere pentru ca poate afecta imaginea de sine a pacientului

Atunci cand un pacient se confrunta cu o problema in sfera aparatului reproducator, poate sa aiba o modificare a imaginii de sine. De aceea este bine sa existe siguranta confidentialitatii. Pacientul poate sa fie sustinut de catre medic pentru a putea sa stie care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze si care este perioada de recuperare sau tratament, etc.

  1. Confidentialitatea este cea care asigura o buna desfasurare a vizitelor ulterioare si a comunicarii deschise, sincere, directe dintre cei doi

Atunci cand pacientul are incredere in medic si atunci cand se simte sustinut, va putea sa comunice sincer si sa dea toate informatiile importante. Astfel, medicul o sa poata sa ia cele mai bune decizii medicale.

  1. Este bine sa existe asigurarea ca informatiile vor ramane intre medic si pacient chiar de la inceputul consultului

Informatiile pe care pacientul le da medicului vor fi confidentiale. Acest lucru trebuie spus inca de la inceput pentru a putea exista o deschidere buna in cadrul consultului. Medicii de la CaritSanMed sunt pregatiti pentru a raspunde la orice intrebare cu sinceritate.

0 Shares
You May Also Like