Impactul smartphone-urilor asupra societatii

Impactul smartphone-urilor asupra societatii

0 Shares
0
0
0

Aparitia comunicarii si a calculelor pentru dispozitivele mobile de consum este pe parcursul evolutiei pentru a aduce interoperabilitatea si a utiliza serviciile si functiile fiecarei industrii.

Ca strategie de marketing, a fost introdus termenul smartphone, referindu-se la o noua clasa de telefoane mobile cu servicii integrate precum comunicatii, sectoare de telefonie mobila, inclusiv comunicare vocala, mesagerie, gestionarea informatiilor personale si capacitate de comunicare wireless.

Initial, smartphone-urile erau percepute doar pentru utilizarea afacerilor din cauza costurilor mai mari, dar nu astazi, astazi ne aflam intr-un impact frenetic al smartphone-ului asupra societatii. Ultimele sondaje arata ca popularitatea smartphone-ului este in crestere in publicul larg, cu un ritm mult mai mare decat creste in orice sector corporativ.

Smartphone-urile anterioare au fost folosite ca dispozitive de intreprindere si au fost destinate in principal pentru utilizatorii de companii. Smartphone-urile se spune ca exista din anul 1993, dar in realitate, au ajuns la publicul larg atunci cand Apple a introdus acest tip de dispozitiv pe piata consumatorilor de masa.

Smartphone-urile societatii revolutionare in mai putin de un deceniu

Cu peste 1 miliard de utilizatori din intreaga lume si 2,5 milioane de aplicatii – disponibile pe piata digitala Google si Apple, smartphone-urile afecteaza viata de zi cu zi in anumite moduri surprinzatoare. Adoptarea smartphone-ului a fost extraordinara in toata lumea. Sondajele arata ca 80% din populatia mondiala utilizeaza dispozitive mobile si 42% dintre abonatii mobili din SUA folosesc smartphone-urile.

Potrivit unui sondaj realizat de Compete, o firma de analiza web, un numar mare de oameni aproape pana la 65% isi folosesc smartphone-urile pentru a citi fluxuri de stiri, pentru a posta actualizari de stare, pentru a citi si a raspunde la mesaje si a posta fotografii. Acest lucru arata ca acum oamenii parasesc calculatoarele si se indreapta catre smartphone-uri.

Potrivit analistilor, gigantii din industria laptopurilor si a PC-urilor. se confrunta cu momente proaste din cauza cresterii smartphone-urilor si tabletelor, iar presiunea de a castiga cota de piata pe piata dispozitivelor mobile provoaca fracturi in parteneriate lungi.

Este adevarat ca inca milioane de PC-uri vor continua sa vanda, insa smartphone-urile si tabletele vor inregistra o crestere mai considerabila in viitor.

Impactul smartphone-urilor asupra societatii

Smartphone-urile sunt populare printre oameni datorita aplicatiilor pe care le ofera utilizatorilor. Smartphone-urile faciliteaza comunicarea cu oamenii. Oamenii se bucura de o multime de beneficii in diverse forme ale muncii lor zilnice.

Unele avantaje ale smartphone-urilor ofera mijloace de comunicare mai bune, optiuni de invatare pentru utilizatori, expunere excelenta la cele mai noi lucruri, modalitati de dezvoltare a personalitatii, modalitati simple de acces la aplicatii, idei de a reusi in afaceri, platforme pentru a-si dezvolta aplicatiile si multe altele.

Smartphone-urile creeaza noi dimensiuni pentru afaceri. Nu numai ca furnizorii de smartphone-uri se bucura de afaceri, dar au creat si un domeniu nou pentru companiile de dezvoltare de aplicatii, furnizorii de servicii Internet si alte sectoare conexe.

Smartphone-urile ofera un mod unic de a imbunatati calitatea educatiei. Utilizarea Internetului a devenit o parte a vietii pentru fiecare student. Internetul impreuna cu smartphone-urile, ofera un canal alternativ pentru a furniza servicii de educatie si educatie la distanta.

Viata sociala a fost schimbata drastic odata cu introducerea smartphone-urilor si acest domeniu a intampinat cea mai mare parte a impactului cauzat de utilizarea smartphone-urilor. Smartphone-urile joaca un rol important in procesul de integrare a persoanelor cu nevoi speciale, varstei in varsta si cu un fel de handicap.

Oamenii care au acum nevoie sa isi cumpee un smartphone, isi indreapta atentia spre cele mai performante dispozitive de pe piata la momentul actual, dar care vor fi depasite de alte dispozitive care vor fi lansate recent. Pe piata apar in permanenta telefoane noi si foarte performante, care fac fata cerintelor clientilor.

Persoanele care isi cumpara un smartphone nou, isi pot alege de pe https://www.tozmobile.ro/, o husa smartphone compatibila pentru a-si proteja dispozitivele. Acestia pot alege de-asemenea si diferite alte accesorii, cum ar fi o baterie externa pentru smartphone, un incarcator wireless, sau diferite alte accesorii smartphone, toate la cele mai atractive preturi.

Nota finala

Este adevarat ca smartphone-ul are un impact considerabil asupra societatii si a altor aspecte ale vietii. Smartphone-ul a afectat aproape toata viata umana. Domeniile proeminente, in care impactul smartphone-ului este evident, includ afaceri, educatie, sanatate si viata sociala.

Tehnologia mobila a schimbat drastic normele culturale si comportamentele individuale. Impacturile sunt atat pe partea pozitiva, cat si pe cea negativa. Exista mai multe moduri care pot ajuta la controlul si la minimizarea impactului negativ al utilizarii smartphone-urilor in societate, educand utilizatorii cu privire la modul de utilizare inteligenta a smartphone-urilor.

Smartphone-ul este doar un PC cu dimensiuni de buzunar, dar dispozitivul pare sa aiba un potential nelimitat, insa pentru a-l proteja cat mai eficient, si pentru ca acesta sa aiba o durata cat mai indelungata de viata, utilizatorii trebuie sa il protejeze cu o husa compatibila, de pe tozmobile.ro.

0 Shares
You May Also Like