Greseli comune in taierea unghiilor

Greseli comune in taierea unghiilor

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe greseli foarte intalnite pe care cele mai multe persoane le fac atunci cand isi taie unghiile, atat de la maini cat si de la picioare. Pentru a putea fi evitate aceste greseli, este important sa fie enuntate pentru inceput.

Igiena gresita

Sanatatea, mai degraba decat frumusetea, este motivul de baza pentru care igiena conteaza atat de mult. Desigur, o igiena deficitara afecteaza si frumusetea. Unghiile si cuticulele sunt o parte a corpului tau. Prin urmare ele sunt potentiale puncte prin care in organism pot intra bacterii. Functioneaza exact ca restul pielii si porilor.

Asta inseamna ca bacteriile care se dezvolta pe intrumentele de taiere a unghiilor pot sa intre cu usurinta si in corpul tau. Utilizarea aceleiasi truse pentru manichiura si pedichiura simultan este cea mai buna metoda prin care poti raspandi bacteriile si ciupercile.In cazuri foarte rare, au fost semnalate inclusiv infectii cu HIV pentru ca persoana in cauza a folosit trusa de manichiura a unei prietene.

Este important sa aveti propriul set de unelte pentru ingrijirea unghiilor, cu instrumente separate pentru maini si pentru picioare. Este important sa igienizati corect instrumentele in mod regulat si sa folositi un dezinfectant. De ce este important acest lucru?

Sa zicem ca folosesti o  unghiera pentru unghii incarnate. In momentul in care o folosesti, aceasta, intrand in contact cu cu sange sau cu anumite ciuperci, transmite infectia mai departe.. Daca altcineva foloseste aceasta unghiera dupa tine, se poate contamina. De aceea este important ca fiecare sa isi pastreze propria trusa, pe care sa o intretina corespunzator.

Chiar si atunci cand folosesti propriile instrumente de taiat unghiile trebuie sa te asiguri ca sunt corect sterilizate. Indeparteaza toate impuritatile adunate sub unghii cu instrumentele din trusa, si fii constient de faptul ca acum toate aceste bacterii sunt pe instrumente. Daca le lasi acolo, bacteriile se vor inmulti si vor patrunde in organism la urmatoarea utilizare a instrumentelor.

Folosesti doar unghiere? Diversifica-ti gama!

In special barbatii folosesc pentru manichiura doar unghierele. Unghierele sunt convenabile, portabile si ieftine, si acest lucru le face atractive. Din nefericire ele nu sunt suficiente pentru manichiura.

Unghierele sunt potrivite atunci cand sunt de o calitate ridicata. Nu cumpara cea mai ieftina unghiera pentru ca nu vei fi multumit de ea. Cele mai multe unghiere ieftine sunt facute din otel moale iar marginile au tendinta sa se toceasca rapid ceea ce inseamna ca poti ajunge sa rupi unghiile,nu sa le tai.

Atunci cand unghia este rupta este posibil sa se regenereze inegal. O regenerare inegala implica nevoia de a taia unghiile mai des si din mai multe miscari pentru a se obtine cea mai buna forma. Toate acestea implica probleme in timpul urmatorului ciclu de crestere.

Folositi unghiere din otel de calitate ridicata

Instrumentele pentru manichiura sunt cele mai bune in momentul in care sunt facute din otel cu un continut mare de carbon. Pentru ca uneltele nu pot sa fie ascutite dupa ce sunt fabricate, ele tin doar atata timp cat raman taioase. In momentul in care incep sa rupa unghiile trebuie inlocuite. Deci, calitatea este importanta!

0 Shares
You May Also Like