Gazduire partajata

Gazduire partajata

0 Shares
0
0
0

Cand vine momentul sa alegeti furnizorul de web hosting pentru site-ul dvs. veti avea o multime de optiuni la dispozitie. Dincolo de alegerea agentiei care sa va gazduiasca site-ul, va trebui de asemenea sa decideti ce pachet de hosting se potriveste cel mai bine, insa mai multe detalii veti afla in cele ce urmeaza.

Shared hosting este una dintre cele mai populare optiuni de gazduire pentru cei care isi construiesc primele site-uri web.

Gazdele comune permit mai multor site-uri web sa utilizeze un singur server. De obicei, nu veti avea nicio idee despre cine sunt ceilalti utilizatori cu care veti imparti serverul sau ce site-uri sunt gazduite de acelasi server. Fiecare client va avea, de obicei, o limita a cantitatii totale de resurse pe server pe care le poate utiliza, dar acest lucru va fi definit de pachetul dvs. de gazduire.

Shared hosting este cu siguranta cea mai ieftina si cea mai atractiva optiune pentru nevoile dumneavoastra. Cu toate acestea, pretul ieftin vine cu limitari, pe care le vom aminti mai jos. Deoarece cele mai multe companii de hosting vor oferi aceeasi cantitate de spatiu si de stocare, este important sa alegeti o companie in care aveti incredere.

Dezavantaje ale gazduirii comune

Shared hosting suna destul de bine: este accesibil, are un uptime solid, si este usor de gestionat. Dar, are anumite dezavantaje, iar acestea sunt urmatoarele:

  • Timpul de incarcare poate fi mult mai lent decat in cazul site-urilor care au optat pentru serverele dedicate;
  • Serverul poate deveni supraincarcat de alte site-uri care sunt gazduite de acelasi server;
  • Intrucat site-ul dvs. incepe sa primeasca niveluri mai ridicate de trafic, veti incepe sa observati ca site-ul dvs. ar putea incepe sa functioneze mult mai rau;
  • Niciodata nu stiti cine sunt vecinii vostri. Desi foarte rar, este posibil ca alte site-uri de pe server sa reprezinte un risc pentru site-ul dvs;
  • Exista o lipsa de optiuni de personalizare pentru a obtine cu adevarat cel mai inalt nivel de performanta de pe site-ul dvs. web.

Din fericire insa, shared hostingul vine si cu o serie importanta de avantaje, iar acestea sunt urmatoarele:

  • Este de departe cea mai ieftina optiune de gazduire pe care o veti avea la dispozitie. Pretul obisnuit pentru acest stil de gazduire va varia de la 2,99 dolari – 9,99 USD;
  • Cele mai multe companii de hosting au mai multe niveluri de gazduire disponibile, astfel incat sa puteti actualiza pachetul de gazduire cu timpul. Acest lucru face ca shared hostingul sa fie un loc minunat pentru a incepe;
  • Shared hosting vine, de obicei, echipat cu un built-in cPanel, ceea ce il face usor pentru a gestuina site-ul dumneavoastra;
  • Nu trebuie efectuata nicio intretinere tehnica la sfarsitul dvs. pe server, deoarece acesta este de obicei inclusa in pachetul dvs. de gazduire web.

Asadar, un pachet de hosting partajat poate fi o optiune excelenta pentru proprietarii de site-uri cu un buget mic, sau doar pentru a incepe online. Puteti oricand sa faceti upgrade la un alt pachet de gazduire cu timpul, asa cum va permite bugetul dvs., astfel incat sa nu fiti blocati pentru acest nivel de gazduire pentru totdeauna.

0 Shares
You May Also Like