Festivalul-Medieval-Cetati-Transilvanene-Sibiu-o-introducere-in-vremuri-de-epoca
Festivalul Medieval "Cetati Transilvanene" Sibiu – o introducere in vremuri de epoca

Festivalul Medieval “Cetati Transilvanene” Sibiu – o introducere in vremuri de epoca

0 Shares
0
0
0

Festivalul-Medieval-Cetati-Transilvanene-Sibiu-o-introducere-in-vremuri-de-epocaIn cel de-al treisprezecelea an de la desfasurarea primei editii a Festivalului Medieval “Cetati Transilvanene” din Sibiu oamenii continua sa fie impresionati de surprizele care li se pregatesc. In fiecare an, acest festival medieval va incepe cu o parade, prin care atat artistii, cat si publicul, vor urma traseul unora dintre cele mai importante atractii turistice din Sibiu.

Astfel, in anii precedenti parada festivalului a inceput fie in curtea Bisericii Evanghelice sau de la Podul Minciunilor, iar anul acesta a pornit de la Parcul Cetatii, Turnul Dulgherilor si s-a desfasurat pe o durata de 30 minute.

Fiecare editie reuseste sa isi surprinda publicul prin evenimentele organizate, astfel incat de sapte ani consecutiv la Festivalul Medieval “Cetati Transilvanene” au fost organizate sase ateliere demonstrative de tamplarie, dulgherie, fierarie si cioplit in piatra, cu scopul de a promova mestesugurile traditionale.

Pentru a crea o atmosfera medieval veritabila, la editia din acest an a Festivalului Medieval “Cetati Transilvanene” au fost aduse sase trupe de muzica medievala din Romania, Germania, Serbia, Ungaria si Letonia, alaturi de sapte ordine cavaleresti si campaniii de reconstituire istorica din Bulgaria, Romania si Ungaria.

De asemenea, din cadrul festivalului sunt nelipsite spectacolele de teatru de papusi traditionale pentru copii, demonstratiile de lupte cavaleresti, jongleriile cu foc, iarmarocul medieval sau animatiile stradale. Toate acestea vor insufleti strazile orasului Sibiu si vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a cunoaste din farmecul vremurilor de altadata.

Iarmarocul Medieval este unul dintre evenimentele desfasurate in cadrul Festivalului Medieval “Cetati Transilvanene”, urmand apoi un program de tabara medievala, iar copii se pot distra urmarind spectacolele de papusi traditionale. In cadrul celei de-a XIII-lea editii, iubitorii de poezie frnaceza pot urmari balade, rondeluri si sonete.

Pentru copii sunt organizate ateliere de creatie, iar la cea de-a XIII-lea editie a concertat Obscurus Orbis in Piata Mare, fiind organizat si un spectacol pirotehnic Crispus, tot in Piata Mare. Totodata, sunt nelipsite spectacolele de dans, animatia stradala sau o prezentare de moda cu vestimentatie traditional din fire naturala.

In acelasi timp, la Festivalul Medieval “Cetati Transilvanene” se organizeaza si concursuri interactive, concursuri de indemanare, unul dintre programele ce au putut fi urmarite de public fiind demonstratiile de dresura pasari de prada, precum bufnita, corb si uliu.

Cu siguranta, daca veti participa la Festivalul Medieval “Cetati Transilvanene” nu aveti cum sa va plictisiti, va puteti plimba printre printi si domnite, in timp ce achizitionati produsele atent confectionate din lana, piele, sticla sau lemn.

Fiecare moment al acestui festival este atent pregatit pentru a aduce zambete pe chipurile vizitatorilor si a descreti fruntile. Este un prilej frumos ca in fiecare an sa facem o mica incursiune in vremurile medievale si gustam putin din farmecul vremurilor de altadata.

Astfel, in perioada acestui festival Sibiul imbraca haine de sarbatoare si invita romanii de pretutindeni, cat si turistii din afara granitelor tarii sa sarbatoareasca la Festivalul Medieval “Cetati Transilvanene” din Sibiu. Fie ca indragiti perioada medievala, sunteti pasionati de istorie sau doriti sa vedeti cum povestile prind viata, nu ezitati sa participati la acest festival, pentru a trai experiente memorabile.

0 Shares
You May Also Like