Fațada ventilată din fibrociment: O soluție modernă pentru izolație și estetică

0 Shares
0
0
0

Faţadele clădirilor, indiferent de destinaţia lor, pot fi izolate şi înfrumuseţate în acelaşi timp cu fatada ventilata fibrociment. Faţada ventilata fibrociment are pereţi din mai multe straturi de materiale de placare, ventilarea clădirilor este una naturală în acest fel. Pe lângă ventilaţie, se asigura protecţie sporită împotriva umezelii excesive şi împotriva zgomotului, vara este mai răcoare la interior, iarna este mai cald.

Ce este o fațadă ventilată fibrociment și cum poate fi folosită?

De ce le spune ventilate? Este simplu. Se fixează la o anumită distanţă faţă de peretele clădirii, există o structură metalică pe care se vor fixa, rigidizarea în cazul solicitărilor externe fiind foarte bună şi eficientă. Izolarea se face cu straturi de vata minerală, folie antivânt, material final de placare. 

Rezistenţa la intemperii şi diverşi factori de mediu este crescută, rezistenţa în timp şi la uzura este foarte mare. Se întreţine uşor o faţadă ventilată fibrociment, montajul este rapid, siguranţă la montare este ridicată. Nu apare nici condensarea, mucegaiul, peretele de sub izolaţie şi faţada arată foarte bine.

Orice faţadă ventilată va izola fonic excelent, undele sonore se reflectă de pe placajul faţadelor şi sunt absorbite de straturile termoizolatoare. Rezistă bine şi la incendii, materialele de placare au aplicate tratamente speciale ca să nu se aprindă rapid în caz de apariţie a hazardelor, incendii din diferite motive.

La montare, faţadele ventilate se suprapun ca piese independente pe toată suprafaţa de placat, izolat, fără golurile de la ferestre şi uşi, desigur. Finisarea faţadelor ventilate se pot face cu o gamă variată de materiale, structurile de susţinere se fixează rapid pe pereţii clădirii, iar materialele de finisare se întreţin foarte uşor. Avem o balansare a presiunii, vaporii din aer contribuie la existenţa sa, sistemele de faţadă ventilată nu vor avea nicio problemă indiferent cât de umed sau cât de multe fenomene meteo vor fi observate în zona clădirilor.

Descoperă Performanța Durabilă a Fațadelor Ventilate din Fibrociment!

Avantajele faţadelor ventilate din fibrociment şi de ce să le foloseşti în proiectele tale?

Poate cel mai popular material folosit în placarea faţadei ventilate este finisajul de fibrociment. Finisajele de fibrociment permit fixarea pe structură a unor panouri fatada fibrociment de diferite dimensiuni, la nivel de dimensiune avem 40% ciment, apă 12%, aditivi, plus alte materiale cu fibre, textile de obicei, în procent de 5 unităţi. Avem etanşeitate foarte bună datorită porilor de aer şi permeabilitate bună la vapori, de unde şi umiditatea balansată la interior.

Utilizând mereu faţade ventilate din fibrociment se controlează foarte bine umiditatea la nivelul faţadelor, între interior şi exterior clădire, construcţia nu are de suferit, nici cei care sunt în interior, nu avem igrasie, condens, ciuperci sau bacterii.

Termoizolaţia este optimă în privinţa acestui material foarte calitativ, se optează pentru polistiren, poliuretan, vată minerală, PIR, fibre naturale, eficienta energetică este mare. Lucrările la faţade ventilate din fibrociment asigură rapiditate în execuţie, nu contează când se montează, pot fi începute lucrările în orice sezon, montajul este uscat, fără timpi de aşteptare, nu aştepţi să se întărească materialele, nu ai nevoie de temperaturi în ambient cu anumite valori. 

Totodată, acest tip de materiale are rezistența crescută la cicluri îngheţ-dezgheţ, stabilitatea dimensională este mare, rezistă foarte bine în medii corozive, plăcile faţadelor au densitate mare, izolaţia fonică este foarte bună. Faţadele devin mai stabile dacă se utilizează materialele de construcţie moderne, se pot spăla uşor, se întreţin fără probleme, au şi protecţie împotriva razelor UV.

Estetica este una de invidiat, avem cromatica variată la fatada ventilata fibrociment, textura interesantă, adaptate la tendinţele actuale din arhitectură, cu orientare spre funcţionalitate, aspect natural, autentic.

Materiile prime naturale din plăcile pentru faţadele ventilate din fibrociment îi conferă materialului caracter ecologic, cu impact minim asupra mediului şi asupra sănătăţii celor care folosesc astfel de materiale în construcţii. Protejarea plăcilor din faţadele ventilate moderne de expunerea prelungită la soare şi alte tipuri de precipitaţii este posibilă prin existenţa unui strat protector de răşini.

Montajul şi aplicaţii faţade ventilate din fibrociment

Durata de viaţă a faţadelor ventilate din fibrociment este foarte mare, sunt garantate peste 20 de ani, te poţi baza pe astfel de faţada ventilată detalii şi investiţia iniţială se va amortiza uşor, nu vei fi nevoit mereu să schimbi materialele faţadelor de la clădirile la care s-a lucrat deja.

Deşi sunt ceva probleme legate de absorbţia ridicată a umezelii dacă discutăm despre plăci fibrociment exterior, deformările observate în realitate per placă sunt insesizabile, nu afectează deloc rezistenţa structurilor obţinute. Fibrocimentul se taie şi cu fierăstrău obişnuit, aşa că la prelucrare nu veţi avea nevoie să investiţi în echipamente foarte performante şi foarte scumpe. Plus că adaugi valoare proiectelor de renovare.

La montajul plăcilor pentru faţade ventilate din fibrociment vom ţine cont de distanţa de prindere între şuruburi, de 100 cm plan vertical şi 60 cm plan orizontal, se montează şi strat termoizolant printre elementele cadrului, pentru confort termic mai bun la interior. Plăcile se montează mereu de la bază spre acoperiş, cu şuruburi speciale pentru acest tip de montaj.

Vom vedea faţade ventilate din fibrociment la clădiri rezidenţiale, la clădirile comerciale şi birouri, hoteluri, unde este nevoie de eficienta energetică mare, dar şi la clădirile industriale, hale de producţie, depozite, pentru protecţie şi izolare superioare.

Înainte de orice fel de montare este bine să se consulte specialişti în faţade ventilate din fibrociment în aşa fel încât proiectarea să fie corectă şi instalarea să se facă conform normelor de securitate în vigoare. Este necesar, de asemenea, să fie respectate standardele şi reglementările de construcţie locale, din zona clădirilor care au nevoie de faţade moderne foarte rezistente.

0 Shares
You May Also Like