Cele mai tari tehnologii în M4 Competition

0 Shares
0
0
0

Din iulie 2021 pe piaţa auto a apărut un model interesant de la BMW, constructorul bavarez de automobile care vrea să impresioneze de fiecare dată cu cele mai bune autovehicule pentru orice fel de drumuri şi tipuri de şoferi. Este vorba despre BMW M4 Competition, cu tracţiune integrală M xDrive special dezvoltată pentru aceste variante Competition.

Cu ce vin nou noile modele M4 Competition?

Sistemul M xDrive are ambreiaj multidisc controlat electronic, în caseta de transfer, în aşa fel încât distribuţia să fie reglabilă, complet variabilă, a cuplului între roţile faţă şi cele spate. Arborii de transmisie şi cei de ieşire sunt proiectaţi special pentru acest model. Caseta de transfer are unitate de comandă dedicată şi sistem integrat de limitare a patinării roţilor, plus că există şi diferenţial M activ.

Sistemul de tracţiune M xDrive de pe M4 Competition oferă trei setări, 4WD, cu propulsie maximă, livrându-se o parte din putere către puntea spate, 4WD Sport, cu direcţionare proporţie mai mare din cuplul motor către roţile spate, 2WD, cu putere transmisă punţii spate. Mai avem şi sistemul M Traction Control, M Drift Analyzer pentru derapaje controlate spectaculoase.

Şi ca să impresioneze cu adevărat, noul M4 Competition are reproiectată puntea faţă cu dublu braţ transversal, s-a recalibrat raportul direcţiei. Jantele sunt de 19 inch pe faţă, 20 inch pe spate, ai şi anvelope speciale opţionale pentru circuite.

Cum era firesc, la M4 Competition s-a văzut clar o îmbunătăţire a acceleraţiei de la 0 la 100 km/h cu 0.4 secunde, motorul este de 3.0 l, twin-turbo, cu dezvoltare de 510 cai putere şi 650 Nm cuplu. Propulsorul are 6 cilindri de linie, transmisia este doar spre puntea spate aşadar, cu o cutie automată cu 8 trepte care are grijă de controlul sau.

Maşina BMW M4 Competition nu este doar pentru circuit, poţi să foloseşti autovehiculul şi pe drumurile naţionale, trenul de rulare pare cel mai rigid decât la orice alt Seria 3 sau 4, dar maşina va face faţă oricăror provocări, denivelările nu vor fi o problemă deloc.

Motorul puternic şi tehnologia avansată oferă o experienţă de condus excelentă

Motorul de la M4 este un V8, cu mai multă putere produsă decât la M4 GTS din 2015. Vei avea surpriza să găseşti sun diferenţial cu alunecare limitată controlat electronic, suspensii pe care te bazezi, amortizoarele sunt adaptive. M4 Competition pare mai mare că nicio altă maşină din această serie, are greutate mai mare cu 190 kg faţă de predecesorii săi.

Ai Live Cockpit Professional cu ecran tactil de 10.25 inch şi sistem de operare BMW 7.0 la interior, navigaţie prin satelit, DAB, Apple CarPlay, servicii conectate include în variantele standard. Plus că te vei bucura de sunet surround datorită sistemului Harman Kardon.

Sistemul electronic de pornire este un pic cam greu de folosit la început, dar când te obişnuieşti cu el, fiecare mişcare este controlată cu precizie milimetrică odată ce eşti la volan şi mergi pe distanţe mari. Ai siguranţă la volan, cauciucurile rezista la supraîncălzire, sunt robuste, se ajustează uşor la nivel de presiune, acceleraţia va fi mereu una foarte bună.

Modul M Dynamic pentru controlul electronic al stabilităţii este o altă garanţie a siguranţei la volanul M4 Competition. Dacă îl pui pe modul off poţi să ajustezi controlul tracţiunii prin cele 10 setări disponibile. Alte moduri disponibile sunt cele Sport şi Sport+ pentru circuite. Primeşti Driving Assistant şi toată tehnologia din spatele lui ca dotare standard.

Să nu uităm de cutia de viteze automată ce poate veni cu dublu ambreiaj M, pentru schimbări rapide şi precise de viteze, de asistent de parcare şi camera Surround View, disponibile în variantele M4 Competition de pe diverse pieţe, pentru siguranţă şi mai mare, de asistență avansată la conducere, cu control adaptiv, avertizare la părăsirea benzii de rulare sau asistenţă la păstrarea benzii de rulare.

Preţul de achiziţie M4 Competition şi modalitatea cea mai bună când vine vorba de alegerea maşinii

Dacă ai astfel de tehnologii de top pe o maşină şi mai este şi BMW te aştepţi să ai şi preţuri pe măsură. Ca să îţi poţi permite un BMW M4 Competition trebuie să scoţi din buzunar peste 88.000 de euro, poate şi 100.000 de euro dacă vrei mai multe dotări şi modele mai interesante din această serie. Poţi găsi oferte bune pentru BMW M4 competition preţ competitiv la dealeri şi parteneri, pe site-uri specializate în vânzare de maşini rulate şi second hand. Deşi preţul te poate speria la început, când te gândeşti câte primeşti şi ce poţi face cu M4 Competition vei vedea că fiecare eurocent merită.

Ai la dispoziţie şi la producător, şi pe site-urile cu anunţuri de vânzare sau la dealeri poze cu BMW M4 ca să vezi şi cum arată interior-exterior, ai şi toate specificaţiile detaliate, găseşti foarte multă documentaţie tehnică dacă îţi doreşti neapărat cel mai tare model BMW pentru circuite şi pentru oraş, călătorii lungi. Ştii că investeşti într-o maşină puternică care te va ajuta oricând să ajungi în siguranţă la destinaţie şi îţi va oferi o experienţă excelentă indiferent de kilometrii parcurşi.

BMW M4 Competition nu este doar o maşină puternică, este o bijuterie pe care o poţi avea la cel mai bun preţ de pe piaţă dacă ştii cum să alegi cele mai bune oferte şi cei mai buni dealeri, vânzători. Tot ce ai de făcut este să compari oferte, să discuţi cu profesioniştii sau particularii care vând modelele M4 Competition. Cu siguranţă vei obţine un preţ foarte bun şi în doar câteva ore vei avea în garaj sau în faţa locuinţei noul tău M4 Competition pentru cele mai tari călătorii şi experienţe la volanul perfect de pe aceste maşini excepţionale.

0 Shares
You May Also Like