Este GPS-ul solutia unui drum fara abateri?

0 Shares
0
0
0

GPS-ul a devenit unul dintre cele mai utilizate gadget-uri, fiind din ce in ce mai preyent in vietile noastre, fie prin intermediul autoturismelor dotate cu astfel de specificatii, fie prin intermediul telefoanelor de tip smartphone, pe care fiecare dintre noi il detinem.

Cu toate acestea, specialistii considera ca GPS-ul trebuie utilizat cu masura, existand anumite limite ce nu ar trebui depasite, pentru a nu avea parte de evenimente mai putin dorite. Deci, care sunt secretele nestiute de nimeni ale GPS-ului? Ce trebuie sa stiti inainte de a porni la drum?

Nu stati cu ochii pe GPS in timp ce conduceti!

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care vi le putem da este cel cu privire la atentia furniyata gadget-ului in timpul condusului. Incercati ca, pe tot parcursul drumului atentia dumneavoastra sa fie directionata catre drum si nu catre GPS, pentru a putea anticipa cat mai bine posibil situatiile din trafic.

In special daca vorbim de un trafic aglomerat, cu este cel al oraselor foarte populate, este esential sa fiti cat mai atent posibil la trafic.

De aceea, este important ca GPS-ul sa va rosteasca cand va trebui sa executati o aumita manevra, deci, aveti permanent activat sunetul. Bifand si acest pas, GPS-ul va va spune pas cu pas ce va trebui sa faceti, fara sa stati cu ochii in ecranul acestuia.

Verificati ruta aleasa de GPS!

Un alt sfat de care este bine sa tineti cont atunci cand sunteti la volan este cel cu privire la traseul ales de GPS. Astfel ca, inainte de a porni la drum, este foarte important sa verificati cu mare grija si atentie traseul pe care vi-l furnizeaza acesta.

Indeplinind acest pas, nu doar ca veti fi convins de faptul ca ati ales drumul corect, dar va veti familiariza si cu acesta, deci nu o sa vi se para atat de necunoscut. De asemenea, este posibil sa retineti si cateva manevre pe care v-a trebui sa le faceti, tocmai pentru a nu fi luat prin surprindere. 

Nu uitati harta fizica!

Desi poate parea mult mai usor sa aveti incredere totala in informatiile oferite de GPS, specialistii va recomanda sa aveti in masina si o harta fizica, pentru a evite orice situatie neplacuta.

Sunt foarte multe cazuri in care GPS-ul nu a mai dat randament, iar persoanele care nu avut o harta fizica nu au avut parte de o experienta atat de placuta, fiind nevoite sa apeleye la informatiile furnizate de localnicii intalniti, lucru care va intensifica destul de mult starea de teama instalata in prima instanta.

Astfel ca, pentru linistea dumneavoastra si pentru un plus de siguranta la volan, harta fizica reprezinta o solutie ideala pentru fiecare drum pe care il veti parcurge la volanul autoturismului.

De asemenea, in cayul in care GPS-ul va va furniya o informatie incorecta, harta va va oferi o solutie potrivita pentru a putea ajunge la destinatie in timp util.

0 Shares
You May Also Like