Doua probleme conune pentru Samsung Galaxy J5

Doua probleme conune pentru Samsung Galaxy J5

0 Shares
0
0
0

Samsung Galaxy J5 este unul dintre smartphone-urile ieftine de la Samsung, spre care isi pot indrepta atentia persoanele care au nevoie de un dispozitiv cu specificatii decente, la un pret atractiv.

Cele mai multe dispozitive Samsung Galaxy J5 functioneaza fara perfect, insa la fel ca in cazul oricarui alt smartphone, pot aparea si mici probleme, iar in continuare puteti descoperi doua probleme comune ale acestor dispozitive.

Descarcare rapida a bateriei

Fara doar si poate, aceasta este cea mai comuna problema a telefoanelor din gama Galaxy J5 de la Samsung (si nu numai). Exista situatii in care aceste dispozitive se descarca in urma utilizarii intense, dar exista si situatii in care se descarca aproape fara a fi utilizate.

Problema poate fi cauzata de unele aplicatii de exemplu, iar acest lucru se poate afla usor si rapid, din setarile telefonului. Pot fi efectuate unele trucuri pentru economisirea resurselor bateriei, iar acestea pot avea efect; insa in caz contrar este recomandata cumpararea unui acumulator Samsung J5 J500f, pentru inlocuirea celui problematic.

Daca problema persista si dupa inlocuirea bateriei defecte cu un acumulator Samsung J5, cu siguranta este necesar ca telefonul sa fie dus in service.

Probleme ale ecranului

Multe smartphone-uri pot dezvolta probleme cu ecranul lor tactil, iar Samsung Galaxy J5 nu face exceptie. Unele probleme comune raportate includ faptul ca o parte din ecranul tactil nu raspunde la atingere; in timp ce o alta problema poate aparea intr-o parte a ecranului care nu afiseaza nimic.

O alta posibila problema poate fi cu intregul ecran care nu raspunde la atingere. Cand intalniti astfel de situatii, trebuie sa stiti ca problema fie este una fizica, fie este o problema legata de software.

Problema fizica sau software?

Primul lucru pe care trebuie sa-l analizati este daca telefonul dvs. este deteriorat fizic sau daca ati dezvoltat o problema software care interfereaza cu functionarea ecranului tactil Galaxy J5. De obicei, veti sti daca problema este fizica: aruncati telefonul de pe balcon si sparge ecranul pe jumatate. Daca ati deteriorat fizic ecranul, optiunile dvs. sunt destul de limitate.

O posibilitate este ca puteti obtine doar un telefon nou. Daca telefonul dvs. are o asigurare valabila, acesta poate fi cel mai simplu si rapid mod de a va rezolva problema. Contactati operatorul de telefonie care v-a vandut telefonul, pentru procesul de inlocuire.

O alta posibilitate este ca puteti inlocui doar ecranul. Puteti face acest lucru intr-un service local de reparatii telefonice, desi aceasta solutie nu este cea mai indicata in conditiile in care trebuie sa suportati costurile din propriul buzunar.

Daca aveti indemanare, puteti incerca sa inlocuiti pe cont propriu ecranul, daca aveti instrumentele necesare la dispozitie. Retineti ca aceasta abordare nu este pentru toata lumea si, daca nu aveti indemanare la reparatiile dispozitivelor electronice mici, nu este recomandat sa faceti acest lucru.

Rezolvarea problemelor software

Daca problema nu este fizica, atunci probabil ca exista ceva in software-ul telefonului. Aceasta ar putea fi chiar in sistemul de operare Android sau poate fi o problema cu o aplicatie instalata. Vom analiza cum sa abordam fiecare dintre aceste situatii.

  1. Stergeti memoria cache a telefonului

O sursa potentiala de probleme este un conflict in memoria cache a telefonului. Aceasta este memoria pe care telefonul o face pentru sistemul de operare, precum si pentru fiecare aplicatie, pentru a le permite sa stocheze date si sa permita trecerea cu usurinta intre aplicatii.

  1. Scoateti cartela Sim

O alta sursa posibila de probleme este o cartela SIM asezata prost. Opriti smartphone-ul Samsung Galaxy J5. Apoi scoateti cartela SIM si reintroduceti-o. Apoi porneiti Galaxy J5 si vedeti daca problema a fost rezolvata.

  1. Resetare completa din fabrica

Daca toate celelalte nu reusesc, poate fi necesar sa faceti o resetare completa astfel incat sa aduceti dispozitivul la setarile din fabrica pentru a vedea daca asta rezolva problema. Este important sa faceti o copie de rezerva a datelor inainte de a face o resetare.

In cazul in care incercati acesti 3 pasi de remediere a problemei, dar aceasta inca persista, cu siguranta nu va ramane altceva de facut decat sa duceti dispozitivul intr-un service.

0 Shares
You May Also Like