Detalii interesante despre avocatura

Detalii interesante despre avocatura

1 Shares
0
0
1

Studentii la drept, ar cam trebui sa stie faptul ca avocatura nu este o meserie asa cum considera foarte multa lume, ci este o profesie, iar pentru cei mai multi dintre avocati, avocatura reprezinta cel mai placut mod de viata posibil.

Este extrem de important ca studentii la drept sa cunoasca acest amanunt, pentru ca atunci cand aleg sa intre in aceasta lume a avocaturii, nu isi aleg doar un drum in viata, ci isi aleg un mod de viata.

O expresie spune ca avocatura este un rau adanc de lapte si miere, insa este acel rau in care trebuie sa inoti fara oprire, iar atunci cand esti avocat, iti ramane foarte putin timp pentru a fi alaturi de cei dragi, de familie sau de prieteni.

Putem spune faptul ca avocatura se aseamana foarte mult cu matematica, pentru ca ea are rezolvare la fiecare problema pe care oamenii o au, insa diferenta este ca problemele cu care oamenii vin la avocat, sunt mult mai dificile si mai complicate decat problemele de matematica.

Indiferent ca discutam despre un avocat consultanta, despre un avocat civil sau unul fiscal, ca ne referim la un avocat comercial, oamenii apeleaza in fiecare zi la ajutorul unui avocat, datorita faptului ca acesta este un fel de rezolvator de probleme.

Oamenii apeleaza la ajutorul unui avocat avand diferite probleme, iar aceste probleme de cele mai multe ori au legatura cu legile, iar rolul avocatului este acela de a rezolva problemele oamenilor.

Ei bine, trebuie mentionat insa si faptul ca nu totul este lapte si miere, si ca si avoctura pe langa partile sale bune, are si mai multe parti rele.

In situatia in care am sta sa enumeram toate partile neplacute ale profesiei de avocat, si prin cat de multe situatii neplacute va putea sa treaca un avocat, atunci cu siguranta am avea o lista nesfarsita.

Stresul, lipsa timpului petrecut alaturi de familie, intrarea in contact cu tot felul de persoane dubioase, plus alte exemple asemanatoare, sunt doar cateva dintre motivele datorita carora putem preciza faptul ca in avocatura sunt si situatii mai neplacute.

Daca stam insa sa privim din alta perspectiva, si anume faptul ca lucrul cel mai important in avocatura este libertatea, si ca poti sa te trezesti la ce ora vrei, si ca poti sa te pui la somn la orice orea vrei, atunci cu siguranta se merita sa fii avocat, iar acest aspect este unul teoretic.

Practic, un avocat adoarme noaptea foarte tarziu, si se trezeste dimineata foarte devreme, pentru ca isi doreste sa puna la punct toate detaliile importante referitoare la cazurile pe care le are de reprezentat in fata legii.

Cu siguranta un avocat de succes isi pregateste foarte bine cazurile, pentru a se asigura de faptul ca are sanse foarte mari sa castige procesele in care este implicat.

Ei bine, dupa cum se poate observa din acest articol, profesia de avocat este una placuta, insa este si una destul de dificila, pentru ca un avocat va avea de-a lungul carierei si momente mai putin placute.

 

1 Shares
You May Also Like