Decorarea modernă a casei. Lumina colorată

Decorarea modernă a casei. Lumina colorată

0 Shares
0
0
0

Interiorul locuinţei noastre poate avea un impact uriaş asupra noastră. Este într-o relaţie de interdependenţă cu personalitatea pe care o posedăm. Alegerea celei mai bune culori de lumină atunci când se aprinde o casă sau o afacere este esențială, mai ales dacă este vorba despre zone sau locuri în care se vor desfășura anumite sarcini sau unde dorim să creăm un anumit mediu.

Chiar şi în trecut, bisericile aveau vitralii, exact din acest motiv (printre altele, bineînţeles).  Dar cum ar trebui să facem asta? Ei bine, una dintre cele mai bune opţiuni, atât ca preţ cât şi ca rezultat sunt bandele led.

Ce sunt bandele led RGB şi cum funcţionează?

Benzile led RGB sunt circuite flexibile cu diodii care emit lumină (LED-uri). Sunt extrem de flexibile, deci pot lua diferite forme şi  pot fi adaptate cu uşurinţă la orice tip de încăpere, motiv pentru care a devenit extrem de atrăgătoare în domeniul decorării interioare.

LED-urile sunt apoi montate de-a lungul benzilor led RGB în diferite stiluri. Ați putea avea până la 36 dintre ele pe o singură bandă de 120 de metri. Calitatea luminii întregii benzi va depinde de calitatea și intensitatea fiecărui LED de pe bandă.

Partea din spate a benzii are un adeziv pre-aplicat pe două fețe care poate fi decojit pentru a permite lipirea benzii pe orice tip de suprafață netedă și curată. Având în vedere cât de flexibile sunt plăcile de circuite de pe benzi, acestea pot fi chiar curbate în jurul suprafețelor circulare fără ca nimic să se rupă.

LED-urile funcționează folosind un principiu foarte simplu; fiecare poate produce 256 de nuanțe uimitoare ale culorii atribuite. Dacă ar fi să folosiți 3 LED-uri în același timp, ați avea trei benzi cu o combinație impresionantă de 16,7 milioane de culori și acesta este motivul pentru care luminile cu benzi RGB sunt atât de populare în rândul oamenilor de toate vârstele.

După ce ați configurat totul, pur și simplu conectați banda la o sursă de energie și începeți să vă jucați cu posibilităţile, prin  intermdediul telecomenzii.

Componenta-cheie a acestei decoraţiuni: Banda LED RGB

Deşi folosim denumirea generică  de bandă led, aceasta reprezintă doar o parte din ansamblul aparatului. Totuşi, banda led RGB este partea esenţială a aparatului de iluminare, motiv pentru care i-a dat şi denumirea.

Aşa cum am spus şi mai sus, este un circuit flexibil purtător de lumină, care poate fii folosit extrem de eficient pe post de decoraţiune. Un criteriu foarte important aici îl are numărul de becuri pe metru de bandă.

Aici nu există neapărat o alegere corectă sau greşită, depinde strct de dorinţa utilizatorului (dacă îşi doreşte un spaţiu mai mare sau mai mic între lumini). Banda led RGB prezintă un material adeziv pe partea posterioară, putând fi montat cu uşurinţă pe orice suprafaţă.

La o primă privire, banda led RGB poate da impresia că este o investiţie greoaie, totuşi are un număr relevant de avantaje care o definesc ca un element decorativ nou, eficient şi foarte plăcut.

Pe lângă avantajele pe care le-am enumerat deja în definiţie (gama largă de culori, mecanismul simplu, versatilitatea lor), mai trebuie să adaug şi consumul redus de curent electric, intensitatea moderată a luminii (lucrul care creează o atmosferă ambientală) şi aspectul modern pe care îl oferă. În concluzie, pe baza argumentelor prezentate, pot spune cu fermitate că banda led RGB este o investiţie de viitor.

0 Shares
You May Also Like