De ce trebuie sa apelati la o firma de pompe funebre autorizata?

De ce trebuie sa apelati la o firma de pompe funebre autorizata?

0 Shares
0
0
0

Daca pana in acest moment nu va trecut prin minte sa va ganditi si la acest mic detaliu, ei bine, de aici inainte s-ar putea ca intocmai acest mic detaliu sa faca diferenta dintre o firma de servicii funerare bine pusa la punct si una care nu este conforma cu legea in vigoare. Si oricat de mult am vrea sa lasam deoparte acest aspect ar trebui sa ne intereseze, deoarece acesta ne-ar putea crea suficiente probleme, incat sa ajungem in situatia in care nu vom putea sa ne inmormantam crestineste persoana draga ce ne-a decedat.

Si cum acest lucru nu este de dorit ar trebui ca mai intai de toate sa va indrepati catre acele firma de pompe funebre care va pot dovedi cu documente ca sunt autorizate si conforme cu legea astfel incat sa nu apara probleme cu legea in timpul procesului de inmormantare a respectivei persoane. Pe de alta parte, pentru a putea fi autorizata o firma de pompe funebre trebuie sa ia in calcul urmatoarele elemente de baza definitorii pentru aceasta autorizare:

  • sa detina un spatiu potrivit pentru depozitarea si pastrarea corpului decedat, un spatiu care sa fie conform legislatiei in vigoare si in conformitate cu toate reglementarile;
  • sa aiba un spatiu frigorific in care sa poate pastra in conditii optime trupul neinsufletit;
  • sa detina toate acele substante necesare pentru imbalsamarea persoanei, dar si spatiul adecvat pentru acest procedeu si care bineinteles sa fie in confrormitate cu legile din aceasta tara;

Indiferent ca vrem sau nu trebuie sa fim foarte atenti la acest aspect, daca o firma este autorizata de catre Directia de Sanatate Publica sau nu, mai ales ca asa cum am mai spus pot aparea diferite probleme exact atunci cand vrem sa fim lasati in pace si sa ne plangem mortul. Ba mai mult decat atat cele mai mari probleme le vor avea firmele de pompe funebre care nu sunt autorizate. Acestea pot avea parte de amenzi foarte mari, iar un astfel de exemplu ar putea consta in transportul funerar al unui decedat cu masina motuara, ce nu are autorizare, si care poate fi amendata cu aproximativ 10.000 lei.

Ar trebui sa stiti ca acest lucru poate fi daunator pentru cei ce contracteaza astfel de firme, mai ales ca acest lucru se poate intoarce impotriva voastra, avand in vedere ca s-ar putea sa nu va puteti inmormanta persoana decedata din familie. Cu toate astea daca veti lua in calcul tot ce presupune legea, si in cazul de fata respectarea normelor ce au intrat in vigoare din februarie anul curent, nu veti avea parte de nici un fel de problema. Cat despre firmele de pompe funebre fiecare trebuie sa-si insuseasca aceste legi si sa le indeplineasca.

0 Shares
You May Also Like