De ce sa alegi un scaun ergonomic de birou

De ce sa alegi un scaun ergonomic de birou?

0 Shares
0
0
0

A ramane confortabil la locul de munca este esential pentru sanatatea, productivitatea si siguranta ta. Vei avea confort maxim atunci cand investesti intr-un scaun ergonomic Mesh Recliner de birou care ajuta la a avea o postura buna.

Ergonomia poate varia de la o marca la alta, asa ca cerceteaza aceste caracteristici pe masura ce inveti cum sa alegi scaunul ergonomic potrivit. De fapt, ai fi surprins atunci cand compari pretul unui scaun de birou ergonomic cu cel al unui scaun de birou standard, deoarece diferenta de pret este foarte mica.

Uneori poate fi chiar mai ieftin. Aceste scaune sunt o investitie inteleapta, pur si simplu pentru ca s-a dovedit ca iti creste productivitatea si previne ranirea grava.

Avantajele utilizarii unui scaun ergonomic de birou la locul de munca

Acest tip de scaun iti intareste postura. Scaunele traditionale pot fi unul dintre motivele pentru care oamenii tind sa adopte o postura incorecta in timp ce stau la biroul lor. Un scaun ergonomic ia in considerare aceste probleme. Are toate caracteristicile necesare, inclusiv tetiera si spatarul, care iti sustin postura in timp ce stai asezat.

In plus, poti regla inaltimea pentru a sta cu picioarele plate pe podea, cu genunchii inclinati la 90 de grade fata de podea si paralel cu soldurile. Aceste corectii te ajuta automat sa iti imbunatatesti postura. In plus, scaunele ergonomice sunt mai confortabile decat scaunele obisnuite deoarece sunt usor de utilizat. Poti regla toate caracteristicile individual pentru a  satisface nevoile pana cand te simti complet confortabil.

Aceste scaune reduc si riscul de aparitie a problemelor gatului. Fara sprijin pentru gat pentru o lunga perioada in timp ce stai, vei dezvolta rigiditate in zona gatului si a umerilor. Poate duce chiar la complicatii precum spondiloza cervicala.

Scaunele ergonomice au tetiere care iti sustin capul si gatul chiar si atunci cand doresti sa te intinzi. Acest lucru este util mai ales pentru persoanele care petrec mai mult timp raspunzand la apeluri telefonice la locul de munca.

scaun ergonomic Mesh Recliner

Gata cu riscul de dureri de spate cu un scaun ergonomic de birou

Scaunele ergonomice de birou vin cu un spatar care sustine curba naturala a coloanei vertebrale. Spre deosebire de scaunele traditionale, scaunele ergonomice sunt suficient de inalte pentru a sustine intregul spate. Unele scaune ergonomice au o functie de inclinare care iti permite sa te odihnesti la un unghi mai mare de 90 de grade.

Scaunele normale au o suprafata dura. Deci, atunci cand stai jos, scaunul pune presiune suplimentara pe zona soldului. Un scaun ergonomic are o adancime buna a scaunului, care sustine soldurile si fesele.

Caracteristici reglabile

Toate caracteristicile unui scaun ergonomic sunt reglabile pentru a se potrivi diferitelor activitati pe care le poti desfasura pe birou. Scaunul are, de asemenea, o functie de pivotare care permite utilizatorului sa se deplaseze rapid, fara a fi nevoie sa se ridice de pe scaun sau fara a fi nevoie sa se intinda sau sa oboseasca.

Oamenii ar trebui sa inteleaga ca scaunele ergonomice nu sunt solutia la toate problemele de sanatate legate de munca.

0 Shares
You May Also Like