De ce este indicat sa alegeti o centrala pe lemn?

De ce este indicat sa alegeti o centrala pe lemn?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiti la casa, cu siguranta sunteti mult mai norocosi in comparatie cu cei care locuiesc la bloc, in momentul in care vine vorba despre incalzirea locuintei. Daca va intrebati de ce, ei bine, locuind la casa, aveti mai multe optiuni in ceea ce priveste modalitatea de incalzire a locuintei.

Puteti opta pentru un semineu sau pentru un convector pe gaz, ori pentru radiatoare electrice. Puteti opta pentru exact aceleasi tipuri de centrale termice precum cei care locuiesc la bloc, dar dvs. aveti avantajul ca puteti opta pentru o centrala termica pe lemne, atat pentru interior, cat si pentru exterior. Noi vom discuta in continuare despre utilizarea cazanelor pe lemne pentru exterior.

Cazanul pe lemne pentru exterior este o varianta a cazanului interior pe lemne, ulei sau gaz. Un cazan pe lemn in aer liber sau o soba pe lemne in aer liber este o unitate de aproximativ 4-6 metri latime si lungime de aproximativ 10 metri. Este format din: caminul de foc, care poate fi rotund sau patrat, camera de apa, schimbatorul de caldura si carcasa rezistenta la intemperii.

Cutia de foc variaza de la 2 la 5 metri lungime si poate avea o inaltime de 4 metri. Cutia de foc si schimbatorul de caldura ale cazanului sunt inconjurate de apa sau de o solutie de apa glicol, care absorb caldura din lemnul arzator. Apa incalzita este in general circulata prin conducte izolate subterane pana la o sarcina de incalzire, unde caldura poate fi transferata din apa catre diversi emitatoare de caldura.

Probabil va intrebati daca este indicat sa optati pentru un sistem de incalzire a locuintei care functioneaza prin arderea lemnului. Ei bine, in randurile urmatoare veti afla ca da, si veti descoperi cateva argumente utile in acest sens.

Aveti de castigat si dvs., si mediul inconjurator

Un sistem de incalzire prin arderea lemnului este alegerea potrivita pentru numarul tot mai mare de oameni care sunt preocupati de mediu. Spre deosebire de sistemele care se bazeaza pe combustibili fosili, lemnul este o resursa total regenerabila care, atunci cand este arsa, nu are ca rezultat o crestere neta a dioxidului de carbon si ajuta la reducerea amprentei de carbon.

Dioxidul de carbon face parte din ciclul natural de crestere a plantelor si apare in mod natural cand copacii au voie sa putrezeasca pe podeaua padurii. Pe de alta parte, combustibilii fosili, atunci cand sunt arsi, elibereaza dioxid de carbon care altfel ar ramane prins in pamant.

Arderea combustibililor fosili determina o crestere neta a dioxidului de carbon, despre care se crede ca este responsabil pentru efectul de sera de captare a caldurii.

In plus, recoltarea lemnului de foc are efect de taiere asupra padurilor si permite inflorirea cresterii noi. Lemnul pe care il arzi provine cel mai probabil din zona locala, nu este importat, asa cum se intampla adesea cu uleiul.

Elimina factura de incalzire …

Pentru multi proprietari care isi taie de exemplu copacii vechi de zeci de ani pe care ii au in curte, pentru a face loc plantarii altor copaci, sau a unor pomi fructiferi, sau pentru cei care folosesc lemn vechi, aceasta modalitate de incalzire a locuintei este una foarte eficienta pentru ca poate reduce sau elimina costurile pentru facturile de incalzire.

Eficienta inseamna mai multa caldura din lemn mai putin

Modelele eficiente din punct de vedere energetic ale cuptoarelor exterioare, maximizeaza procesul de ardere si transfer de caldura pentru o mai buna livrare de caldura. Mai pe intelesul tuturor, cuptoarele exterioare ard mai complet si mai eficient, si transfera mai multa caldura generata acasa.

Proprietarii actuali ai cuptoarelor exterioare sustin faptul ca ard lemnul, cu de la 30% pana la 50% mai putin in comparatie cu cuptoarele traditionale folosite in trecut. Sobele de lemn din interior pot fi mai putin eficiente, deoarece aerul incalzit interior folosit pentru ardere este trimis in cosul de fum, ceea ce face ca aerul rece sa fie adus in casa pentru a-l inlocui.

Este casa ta. De ce sa nu te bucuri?

Casa ta este una dintre cele mai mari investitii ale tale. Este locul in care familia petrece o cantitate considerabila de timp. Si cheltuiti o suma considerabila de bani pentru a fi confortabil si placut. Tot ce trebuie sa faceti in acest sens, este sa va indreptati atentia spre pachete incalziere cazane, pe care le gasiti la cele mai atractive preturi.

Ardeti lemnul, nu timpul liber.

Stocarea continua a lemnului este o parte necesara a semineului si a sobei pe lemne. Daca nu aveti timp sau energie pentru a pazi continuu aceste surse de caldura, un cuptor exterior este alternativa dvs. de intretinere redusa.

Deoarece cuptoarele de lemn in aer liber pot arde bucati mai mari de lemn, acestea pot reduce dramatic timpul petrecut in pregatirea lemnului. Usa mare pentru camin este conceputa pentru incarcarea usoara a lemnului si eliminarea cenusii.

Asadar, dupa cum se poate vedea, in cazul in care locuiti la casa, aveti avantajul de a putea opta pentru o centrala pe lemne, care va ofera o multime de beneficii, si care este mult mai eficienta decat centrala pe gaz sau pe ulei.

0 Shares
You May Also Like