De ce este importanta senologia?

De ce este importanta senologia?

0 Shares
0
0
0

Controalele medicale sau controalele de sanatate sunt cu siguranta cel mai bun mod de a face bilantul starii voastre de sanatate si de a permite detectarea timpurie a posibilelor probleme.

Ecografia mamara utilizeaza ultrasunetele pentru a produce imagini ale interiorului sanului. Este nedureros. Ecografia mamara este efectuata de un radiolog. O ecografie mamara se face adesea pe langa o mamografie. Este util pentru a vedea natura lichida sau solida a nodulilor palpati sau gasiti pe mamografie.

Cand se efectueaza un ultrasunet la san?

O ecografie mamara se poate face:

  • In urma unei mamografii atunci cand a aratat o anomalie. In acest caz, ecografia permite radiologului sa analizeze mai detaliat aceasta anomalie.
  • Cand densitatea sanilor nu permite o mamografie de calitate. Acesta este cazul unor femei tinere.
  • La femeile gravide pentru care sunt contraindicate radiografiile utilizate pentru mamografie. Ecografia foloseste ultrasunete sigure pentru sarcina.
  • Pentru a ghida radiologul atunci cand se ia o proba (folosind un ac) de anomalie. Pentru a se asigura ca preia probe din locul potrivit, foloseste de obicei ultrasunetele, care il ghideaza in timp real.

Inainte sa faci un ultrasunet la san ar trebui sa se poata face la menstruatie

O ecografie mamara se poate face in orice moment al ciclului menstrual. Postul, dietele sau administrarea de medicamente nu sunt utile. Nu este necesara nicio pregatire. In ziua examenului, i se cere pur si simplu sa vina cu pielea curata. Imbraca-te cu un top si o fusta sau pantaloni, vei fi mai confortabil.

Cum se face un ultrasunet la san?

Radiologul va face un examen clinic al sanilor si va cauta ganglioni limfatici anormali. Apoi aplica un gel pe sani care permite un contact bun intre pielea ta si sonda cu ultrasunete. Acest gel este hipoalergenic, prin urmare, o alergie la produs este exceptionala. Radiologul examineaza sistematic toate zonele sanului (sanilor).

In unele cazuri, ultrasunetele dureaza intre 5 si 10 minute. Daca se preleveaza probe in acelasi timp, dureaza mai mult. In timpul ecografiei, radiologul face fotografii ale zonelor studiate (cele care par anormale si, de asemenea, cele care nu).

Nu este nevoie sa va faceti griji de indata ce vedeti radiologul facand o fotografie a unei anumite zone; aceste fotografii ii vor permite sa-si ilustreze raportul. Ecografia este o examinare care ajuta la indrumarea medicului in diagnosticul sau.

Dar, daca exista o anomalie, nu se poate determina cu certitudine daca este sau nu cancer. Nu toate anomaliile detectate de o ecografie a sanului sunt canceroase. In functie de anomalia detectata si de aspectul sau suspect, medicul decide daca va efectua sau nu alte examinari, cum ar fi o biopsie care ii va permite sa confirme sau nu diagnosticul de cancer. Si aceasta procedura se face la cerere in timpul unei consultatii cu ecografie sani Cluj.

Scopul ultrasunetului mamar

Ecografia mamara permite studierea aspectului glandei mamare si cautarea oricaror chisturi, noduli, adenofibroame. Permite masurarea dimensiunii anomaliilor si a naturii acestora. Pe de alta parte, nu face posibila diagnosticarea cancerului.

In caz de suspiciune, ar trebui efectuate alte examinari pentru a confirma diagnosticul. Aparatul cu ultrasunete mamara permite medicului sa-i ghideze diagnosticul.

0 Shares
You May Also Like