De ce aveti nevoie de mobila ergonomica

De ce aveti nevoie de mobila ergonomica

4 Shares
0
0
4

Indiferent ca sunteti in cautare de mobila de lemn dormitor sau pentru orice alta camera, aveti nevoie de o mobila ergonomica si va explicam in continuare de ce.

 

Va puteti gandi la achizitionarea unui scaun ergonomic ca o investitie excelenta in sanatatea dumneavoastra. Atunci cand faceti cumparaturi, ori de cate ori vedeti denumirea “proiectata ergonomic”, aflati daca este cu adevarat ergonomica sau doar un joc de marketing. Aproape orice catalog cu birouri ergonomice si scaune de laborator subliniaza faptul ca produsele lor sunt “proiectate ergonomic”; faceti niste cercetari despre companie si numele de marca, deoarece acestea  pot sa nu fie ergonomice deloc. Nu veti economisi bani sau sanatatea dumneavoastra daca cumparati un scaun ergonomic si aflati mai tarziu ca nu este.

 

Trebuie sa cheltuiti o gramada de bani?

 

Cumpararea de articole implica intotdeauna cheltuieli si multi oameni cred in general ca trebuie sa cheltuiti foarte multi bani atunci cand cumparati mobilier ergonomic de birou. Aceasta credinta nu este neaparat adevarata. Cu putin efort si pregatire, puteti face o investitie inteleapta care va plati dividendele de sanatate in viitor. Cu toate acestea, nu puteti aborda acest proiect ocazional. Motivul? Ergonomia nu este un produs, ci un proces: un proces de potrivire a mobilierului (inclusiv instrumente, statie de lucru, echipament si mediu) lucratorilor (si sarcinilor lor de lucru) pentru a reduce pericolele pentru vatamare si disconfort, fara a submina productivitatea.

 

Ce ar trebui sa stiti despre lucratorii care vor folosi mobilierul?

 

Cunoasterea utilizatorilor potentiali este critica. Caracteristicile individuale pot face o diferenta semnificativa. Luati in considerare intotdeauna urmatoarele aspecte:

 

·        Marimea corpului.

·        Inaltime.

·        Sex.

·        Dreptaci sau stangaci.

 

Ce ar trebui sa stiti despre locul de munca unde vor fi amplasate mobilierul?

 

Diferitele activitati de birou necesita echipamente diferite, accesorii diferite si structuri diferite. Intelegerea elementelor de baza ale muncii efectuate ii ajuta sa inteleaga mai clar ce au nevoie lucratorii pentru a-si face munca mai buna “ergonomic”. Luati in considerare natura sarcinilor care trebuie indeplinite:

 

Tastarea combinata cu alte lucrari de birou (de exemplu, luarea de note, utilizarea unui telefon, mailul etc.).

Utilizarea unui mouse sau a altor dispozitive de intrare (de ex., Tableta grafica, stilou, intrare vocala).

 

Ce factori ai mediului de lucru sunt importanti?

 

Trebuie luate in considerare multe aspecte ale mediului de lucru. Ar trebui sa tineti cont de:

 

·        Dimensiuni disponibile pentru spatiu si birou.

·        Aranjamentul sau amenajarea mobilierului existent.

·        Surse de lumina, in special lampi de sarcina.

·        Tipul si dimensiunea computerelor care urmeaza sa fie utilizate.

·        Procesoare montate pe table sau podea.

·        Accesorii cum ar fi unitatile de hard disk independente, unitatile CD-ROM, unitatile DVD, dispozitivele de stocare, suporturile pentru copiatoare, mouse-urile, tabletele grafice, dispozitivele de intrare CAD / CAM etc.

·        Interactiunea cu colegii.

 

Dupa efectuarea evaluarii initiale, puteti incepe sa cautati o achizitie adecvata. Va sugeram sa va concentrati atentia asupra:

 

·        Mobilier cu o gama de ajustare care se potriveste tuturor utilizatorilor potentiali. Unele scaune au cilindri interschimbabili pentru a se potrivi persoanelor foarte inalte sau scunde.

·        Un scaun complet reglabil, cu cotiere reglabile in inaltime.

·        Este de preferat un birou reglabil.

·        Este recomandat un suport pentru picioare atunci cand alegeti un birou care nu se regleaza.

·        Accesoriile, cum ar fi un copiator, mouse, lampi de sarcina etc

4 Shares
You May Also Like