Cum te-ar putea face mai sanatos si mai fericit consumul de ceai?

Cum te-ar putea face mai sanatos si mai fericit consumul de ceai?

0 Shares
0
0
0

Consumul regulat de ceai ar putea sa va faca mai fericiti, mai sanatosi si mai putin stresati. Asta pentru ca ceaiul este plin de antioxidanti si de alti compusi sanatosi care sunt buni pentru mintea si corpul dumneavoastra. Reducerea stresului, a anxietatii si a depresiei sunt doar cateva dintre beneficiile dovedite ale consumului de ceai. Consumul de ceai verde sau de un alt soi de ceai va poate influenta pozitiv sanatatea mintala in mai multe moduri.

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti numiti catechine. Acesti compusi naturali puternici au fost legati de multe efecte pozitive asupra sanatatii. Antioxidantii ajuta la neutralizarea agentilor oxidanti daunatori cunoscuti sub numele de “radicali liberi”, care pot deteriora ADN-ul si pot duce la dezvoltarea tumorilor canceroase.

Ceaiul verde si depresia

Exista unele dovezi ca ceaiul verde sau alte forme de ceai pot ajuta la reducerea simptomelor depresiei. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma acest efect. Intr-un studiu, participantii care au baut doua cesti de ceai pe zi timp de o luna au avut simptome depresive reduse in comparatie cu un grup de control care nu a baut ceai.

De asemenea, participantii au avut niveluri mai scazute de cortizol (un hormon al stresului) in sange. Acest lucru sugereaza ca ceaiul verde are un efect linistitor atat asupra mintii, cat si asupra corpului. Un alt studiu a constatat ca consumul de ceai negru imbogatit cu L-teanina a redus simptomele depresive la persoanele cu tulburari metabolice. Asadar, atat ceaiul verde, cat si cel negru pot avea un efect pozitiv asupra depresiei.

Ceaiul verde si stresul

Ceaiul verde poate ajuta la protejarea organismului impotriva stresului oxidativ si la reducerea riscului de a dezvolta boli cronice. Ceaiul negru este bogat in cofeina, care ii face pe oameni sa se simta mai alerti. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca L-teanina contracareaza efectul stimulativ al cofeinei. Acest lucru inseamna ca prin consumul de ceai negru imbogatit cu L-teanina poate reduce stresul si anxietatea. Alte studii au constatat ca ceaiul verde si alte tipuri de ceai pot reduce nivelul de stres si de cortizol.

Un studiu a constatat ca participantii care au consumat fie ceai negru, fie ceai verde in fiecare zi, timp de doua saptamani, au avut niveluri mai scazute de cortizol si sentimente mai scazute de stres, in comparatie cu un grup de control.

Beneficiile consumului de ceai verde pentru sanatatea mintala

Exista multe beneficii ale consumului de ceai verde pentru sanatatea mintala. S-a dovedit ca ceaiul verde reduce stresul oxidativ si riscul de a dezvolta boli cronice. De asemenea, poate ajuta in cazul simptomelor depresive usoare pana la moderate, al tulburarilor de anxietate si al tulburarilor legate de stres.

Ceaiul verde are un nivel ridicat de antioxidanti si este, de asemenea, bogat in cofeina. Antioxidantii sunt compusi naturali care va protejeaza organismul de daune. Cofeina este un compus stimulator care are efecte energizante. Acesti compusi lucreaza impreuna pentru a face din ceai o alegere de bautura sanatoasa.

 

Consumul regulat de ceai ar putea sa va faca mai fericit, mai sanatos si mai putin stresat. Asta pentru ca ceaiul este plin de antioxidanti si de alti compusi sanatosi care sunt buni pentru mintea si corpul tau. Daca doriti sa profitati de beneficiile ceaiului, trebuie doar sa optati pentru brand-ul de ceaiuri Yogi Tea si veti aprecia pe deplin tot ce veti obtine.

0 Shares
You May Also Like