Cum se repatriaza decedatii?

Cum se repatriaza decedatii?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi avem pe cineva drag plecat la munca in strainatate, poate un frate, poate o sora, poate  o alta ruda, poate un prieten, iar exemplele pot continua.

Ei bine, este cat se poate de firesc ca oamenii sa plece din Romania la munca in strainatate, dat fiind faptul ca in majoritatea tarilor europene se castiga mai multi bani decat in Romania, iar nivelul de trai din strainatate este cu mult peste cel din tara noastra.

Multi dintre cei care au plecat din Romania pentru a munci in strainatate, au ajuns sa isi indeplineasca visele si dorintele, iar acum fie detin firmele lor, fie sunt oameni de afaceri de succes.

Trebuie precizat insa faptul ca dintre romanii care au plecat in strainatate pentru un trai mai bun, si pentru a le oferi celor dragi un trai mai bun, multi au ajuns sa isi gaseasca sfarsitul printre straini.

In situatii de acest gen, cu siguranta familiile cu sufletele sfasiate de durere vor face tot ce le sta in putinta pentru a-si repatria persoanele dragi decedate.

Ei bine, un lucru este insa cat se poate de sigur, si anume ca aducerea decedatilor in tara se poate face numai si numai prin intermediul unei firme de servicii funerare, care presteaza si servicii de repatriere decedati international.

Aceste servicii nu doar ca repatriaza decedatii, ci se pot ocupa chiar si de obtinerea tuturor documentelor necesare repatrierii. Se stie faptul ca pentru o repatriere decedati este necesar pasaportul mortuar, iar pentru obtinerea acestuia sunt necesare la randul lor alte documente importante.

Familiile indoliate cu siguranta nu se vor putea ocupa de obtinerea documentelor necesare pentru pasaportul mortuar, asa ca va trebui sa se ocupe cineva si de acest aspect.

In aceste conditii, reprezentantii unei firme de servicii funerare se vor putea ocupa de obtinerea tuturor documentelor necesare pentru a putea fi eliberat pasaportul mortuar.

Pe langa pasaportul mortuar, trebuie precizat ca familiile indoliate mai trebuie sa plateasca si pretul unui sicriu special din zinc, care se foloseste pentru transportul decedatilor. Pentru repatrierea decedatilor, doar astfel de sicrie speciale sunt permise de catre legislatia UE in vigoare.

In ceea ce priveste transportul persoanelor decedate, trebuie precizat faptul ca acestea vor fi transportate numai cu masini speciale.

Cu siguranta, familiile care au pe cineva drag in strainatate si care si-a pierdut viata printre straini, se gandesc sa isi repatrieze decedatul, asa ca isi pun si intrebari referitoare la preturile privind repatrierea.

Aici depinde totul de foarte multi factori, printre care distanta dintre localitatea in care se afla decedatul si locuinta acestuia.

Pretul pentru serviciile funerare este influentat in mod direct si de tipurile de servicii oferite de catre cei de la firma. Daca firma se ocupa si de obtinerea pasaportului mortuar si a documentelor necesare acestuia, atunci cu siguranta pretul pentru serviciile funerare este unul destul de piperat.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii despre serviciile funerare pe care toate familiile indoliate le pot alege atunci cand cineva drag le moare in strainatate.

 

0 Shares
You May Also Like