Cum se incinereaza un cadavru?

0 Shares
0
0
0

Cremarea unui corp mort se realizeaza la o temperatura cuprinsa intre 1400 si 1800 de grade Fahrenheit. Caldura intensa ajuta la reducerea corpului la elementele de baza si fragmentele osoase uscate.

Procesul are loc intr-o camera de incinerare, cunoscuta si sub numele de retort, a unui crematoriu. Camera este preincalzita la un punct de setare si apoi este plasat corpul care este transferat rapid acolo printr-o usa mecanizata pentru a evita pierderea de caldura.

In timpul incinerarii, corpul este expus unei coloane de flacari produse de un cuptor alimentat cu gaze naturale, uleiuri, propan etc. Pe masura ce cadavrul este plasat intr-un sicriu sau intr-un recipient (de preferinta preparat dintr-un material combustibil), recipientul arde in jos.

In continuare, caldura usuca corpul, arde pielea si parul, contracteaza si caracterele muschilor, vaporizeaza tesuturile moi si calcifica oasele astfel incat eventual sa se prabuseasca. Gazele eliberate in timpul procesului sunt descarcate printr-un sistem de evacuare.

Corpurile sunt in mare parte arse unul cate unul. De obicei, nu exista miros, deoarece emisiile sunt procesate pentru a distruge fumul si a vaporiza gazele care ar mirosi.

Unele crematorii au o ardere secundara pentru a ajuta la arderea completa a corpului. In caz contrar, tehnicianul de incinerare poate fi nevoit sa zdrobeasca ramasitele partial incinerate cu ajutorul unei tije asemanatoare unui hot.

Ca urmare, cadavrul este redus la resturile scheletice si fragmentele osoase. Se colecteaza apoi intr-o tava sau in tigaie (reziduul mic poate ramane in camera si se amesteca cu particulele din incinerarile ulterioare) si se lasa sa se raceasca pentru o vreme.

Acestea raman totusi, deoparte iar aici discutam despre obiecte metalice neconsumate, cum ar fi suruburi, cuie, balamale si alte parti ale sicriului sau containerului.

In plus, amestecul poate contine lucrari dentare, aur dentar, suruburi chirurgicale, proteze, implanturi etc. Aceste obiecte sunt indepartate cu ajutorul magnetilor puternici si /sau dupa inspectia manuala. Toate aceste metale sunt eliminate mai tarziu conform legilor locale.

Dispozitivele mecanice, stimulatoarele cardiace, in special, sunt indepartate in prealabil, deoarece pot exploda datorita caldurii intense si pot deteriora echipamentul si personalul de incinerare.

Se sugereaza eliminarea obiectelor de bijuterii, cum ar fi inele, bratarile si alte obiecte asemanatoare, deoarece acestea sunt susceptibile de a se rupe in timpul procesului.

Mai mult, piesele metalice sunt indepartate inainte de urmatorul proces deoarece pot deteriora echipamentul utilizat pentru pulverizare. In cele din urma, fragmentele osoase uscate sunt in continuare macinate intr-o consistenta mai fina ca nisipul. Masina utilizata pentru aceasta pulverizare se numeste cremulator.

In medie, dureaza aproximativ 1-3 ore procesul de incinerare 2019 a unui corp uman, reducandu-l astfel la 3-7 kilograme de cenusa. Reziduurile de incinerate sunt de obicei de culoare alba.

Aceste ramasite sunt transferate intr-o urna de incinerare si date rudelor sau reprezentantilor decedatului. Daca nu aveti o urna, crematoriul poate returna cenusa intr-o cutie de plastic sau intr-un container implicit.

Factorii care afecteaza timpul de incinerare:

  • greutatea sau marimea corpului;
  • procentul de grasimi corporale la masa musculara;
  • performanta echipamentelor de incinerare utilizate;
  • temperatura de functionare a camerei de incinerare;
  • tipul recipientului de incinerare sau casca in care este plasat corpul.

Pentru a intelege mai bine acest proces, in continuare veti putea vedea cum se incinereaza un cadavru:

0 Shares
You May Also Like