Cum se alege un scaun de birou?

Cum se alege un scaun de birou?

0 Shares
0
0
0

Lucrati la birou? Stiti cate ore petreceti pe scaunul de birou in decursul unui an de zile, in cazul in care lucrati 40 de ore pe saptamana? Mai mult ca sigur rezultatul orelor petrecute la birou va surprinde.

La 40 de ore pe saptamana, ati acumulat aproximativ 1900 de ore pe parcursul unui an. Inmultiti asta cu numarul mediu de ani de lucru al unei persoane si este usor de observat ca o mare parte din viata va este petrecuta pe un scaun de birou.

In ciuda acestui calcul, de multe ori sunt cheltuiti mai multi bani pentru a cumpara un birou decat sunt cheltuiti pe scaun. La fel se poate spune si pentru amenajarile de birou de acasa. Unii oameni petrec mai mult timp in fata unui computer decat dorm.

Luand in considerare aceste detalii, cu siguranta va ganditi cat de important este sa detineti un scaun de birou de calitate superioara, cum ar fi un scaun birou cu support picioare SIB 707 de exemplu.

Au fost facute multe studii de ergonomie si s-a demonstrat ca un scaun de birou de cea mai buna calitate creste productivitatea si maximizeaza eficienta persoanei care sta in el.

Pe de alta parte, un scaun rau de birou poate duce la incordarea spatelui, probleme la picioare si tunel carpian, toate acestea ducand la pierderea timpului la serviciu si la scaderea productivitatii.

Asadar, in loc sa pierdeti bani din cauza absentei angajatilor, este important sa cheltuiti bani pe scaune de birou bune care promoveaza sanatatea spatelui si impiedica angajatul sa lipseasca de la munca din cauza ranilor.

Scaunele de birou sunt o parte din decorul oricarui birou si atat de multi oameni incearca sa se asigure ca arata bine, fara a-si face griji de influentele asupra sanatatii pe care le va avea scaunul asupra persoanei care il foloseste. Designul sau ergonomia scaunului trebuie luate in considerare mai presus de orice altceva.

Suport lombar

Un scaun de birou bun va avea sprijin pentru partea inferioara a spatelui. Unele dintre cele mai bune vor avea chiar un suport lombar reglabil, care permite utilizatorului sa incadreze scaunul in spatele lor inferior. Acest lucru este important in prevenirea tulpinii de spate care se poate agrava si deveni sciatica, o afectiune care poate fi debilitanta.

Reglabilitate

Aproape toate scaunele de birou au reglarea inaltimii si a bratului; cu toate acestea, acestea nu sunt cele mai importante ajustari pe care trebuie sa le cautati atunci cand faceti cumparaturi pentru un scaun de birou. Cele mai bune scaune de birou au cel putin cinci reglaje, unele avand pana la 14 ajustari diferite.

Caracteristicile importante care ar trebui sa fie reglabile includ suportul lombar, latimea si inaltimea bratului, latimea si inaltimea spatarului scaunului, unghiul scaunului si spatelui si controlul tensiunii. Multe dintre suporturi sunt controlate pe cadran, in timp ce cateva sunt controlate cu o pompa de mana, similara cu o pompa de manseta.

Baza rotii

Aproape toate scaunele de birou au o baza pentru roti; cu toate acestea, daca biroul este mocheat, poate fi necesar sa obtineti un scaun cu roti confectionat special pentru covor. Rularea este importanta in prevenirea incordarii datorita atingerii pe un birou pentru a prelua obiectele care nu sunt la indemana.

Baza pivotanta

Toate scaunele de birou trebuie sa se roteasca liber pentru a permite accesul usor la diverse parti ale biroului. In cazul in care scaunul nu se invarte liber, oboseala bratelor poate rezulta dintr-o prelungire prea mare pentru a ajunge la diverse obiecte.

Tesatura

Tesatura trebuie sa fie respirabila pentru a impiedica scaunul sa devina fierbinte si incomod dupa ore de sedere in el. In plus, ar trebui sa aiba suficienta perna pentru a sprijini persoana care sta in ea fara sa simta baza scaunului prin perna.

0 Shares
You May Also Like