Cum sa te feresti de falsuri in magazinele de piese auto

0 Shares
0
0
0

O vizita cu masina la service poate sa apara oricand. In afara revizilor obisnuite, in care de obicei avem timp sa ne achizitionam din timp piesele la preturile cele mai avantajoase, in cazul unor avarii sau defectiuni neprevazute, suntem pusi in situatia de a lua piesele de unde apucam, in timpul cel mai scurt posibil.

Acest lucru implica mai multe riscuri, inclusiv acela de a cumpara piese auto neconforme sau produse sub asa-zise branduri care nu au nimic de-a face cu piesele originale.

Din acest motiv, recomandarea tuturor specialistilor este sa achizitionati piese auto doar de la magazinele de profil, daca se poate sub indrumarea unui specialist sau a unui mecanic. In caz contrar, aveti posibilitatea de a achizitiona piese auto online, de pe site-urile specializate.

Si intr-unul si in altul din cazuri, riscurile de a cumpara insa piese neconforme este mare, daca nu verificati in prealabil conformitatea pieselor si nu le corelati cu cele oferite deja de producatorii originali.

Achizitioneaza piese auto online

Cel mai indicat este ca in momentul in care ai o defectiune la masina sa nu actionezi sub efectul grabei sau al recomandarilor din vecini. Primul sfat este sa mergi la un specialist, poate chiar la mecanicul tau auto, iar in urma diagnozei sa incerci sa achizitionezi piese auto online.

Acest lucru implica mai multe avantaje pentru tine. In primul rand, ai posibilitatea de a verifica piesele achizitionate, prin diverse metode. Iar prima dintre ele este aceea de a verifica direct pe site-ul producatorului anumite tipuri de piese si de a studia eventuale review-uri, daca acestea exista.

Alti producatori ofera elemente de siguranta, cu ajutorul carora sa te asiguri ca piesele tale sunt originale si nu produse prin cine stie ce fabrici fantoma, cu ambalaj asemanator.

In al doilea rand, odata ce achizitionezi piese auto online ai posibilitatea de a le verifica in momentul primirii. Iar daca plata se face la ramburs, atunci nu mai umbli degeba pe drumuri pentru a le schimba, in cazul in care acestea nu sunt conforme.

Nu mai punem la socoteala faptul ca, prin achizitia de piese auto online nu mai esti nevoit sa umbli pe la magazinele de profil din oras. Mai ales in perioada sarbatorilor, sa strabati orasul in cautarea unei piese mai ieftine sau de o calitate superioara este o adevarata nebunie.

Prin achizitia online, piesele iti vor fi livrate la adresa specificata de tine, uneori fara costuri suplimentare, daca acestea depasesc o anumita valoare.

Cere ambalajele originale la service

Pentru a evita eventuale probleme la service, poti cere mecanicului ca in momentul schimbarii unei piese, sa iti inapoieze ambalajul original si piesa schimbata. In acest mod, vei fi sigur ca a folosit piesa originala cumparata de tine.

0 Shares
You May Also Like