Cum sa aduci mai multa lumina in interior cu ajutorul culorii?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care oaspetii tai ajung la tine acasa, primul lucru pe care il vad este culoarea peretilor si iti vei dori sa ai mereu culori care sa atraga si care sa completeze cat mai bine interioarele. Tine cont de urmatoarele aspecte pentru momentul in care vrei sa iti cumperi vopseaua potrivita. 

Lumineaza cat mai bine peretii

Primul lucru pe care ar trebui sa il iei in calcul in momentul in care vrei mai multa lumina in spatiu, este utilizarea culorilor pale. Pe proactiv.ro vei gasi mai multe astfel de nuante si culori pe care ar trebui sa le iei in calcul in momentul in care iti zugravesti holul. Aceste culori au proprietatea de a reflecta lumina si de a creea iluzia de spatiu foarte mare, in timp ce culorile deschise sunt cele care vor absorbi lumina si vor face incaperea sa para mult mai terna si mai mica. Alege culorile cum ar fi albul sau cremul si cu siguranta vei face ca spatiul tau sa fie mai generos. 

In momentul in care alegi culori pentru pereti tine cont de optiunile pe care le ai si vezi care dintre ele se potrivesc cel mai bine in interior, inainte de a incepe decorarea. O conceptie foarte des intalnita, dar gresita este faptul ca albul stralucitor este potrivit tuturor incaperilor indiferent de lumina din ele. Este reocmandat sa se inteleaga de la bun inceput faptul ca albul are potentialul de a face minuni in oice incapere care dispune de lumina naturala, altfel interiorul va parea trist si imbatranit. 

In cazul in care camera nu are foarte multa lumina naturala mai bine optezi pentru alte tipuri de culori deschise. vopseaua si tapetul lucios sau metalic arata mai luminos comparativ cu nuantele mate. Finisajele lucioase pot reflecta atat de mult lumina incat nu se compara cu cele mate atunci cand vine vorba de marirea cantitatii de lumina din interior. 

In momentul in care trebuie sa redecorati o incapere nu este necesar sa va limitati doar la culori deschise si daca pui cateva accente de culoare si elemente indraznete este totul in regula, insa nu abuza de ele. Aceste elemente sunt cele care fac ca o incapere sa para mai luminoasa in realitate. Accentele trebuie sa fie folosite de fapt ca si puncte de atractie si nu pe suprafete foarte mari. In camerele intunecate, culorile inchise si delicate trebuie sa reprezinte cam 60 de procente din schema de culori. o alta culoare reprezinta in jur de 30 de procente din paleta cromatica si aceste culori sunt cele care adauga interes si caldura locuintei. De asemenea, 10% ar trebui sa fie culoarea de accent care ar putea fi intr-o nuanta mai intensa. 

0 Shares
You May Also Like