Cum procedam daca dispozitivul Samsung Galaxy S10 nu se incarca?

Cum procedam daca dispozitivul Samsung Galaxy S10 nu se incarca?

0 Shares
0
0
0

Daca dispozitivul dvs. Galaxy S10 5G nu se incarca si nu aveti nicio idee de ce, va trebui sa faceti un set de pasi de depanare pentru remedierea acestuia. Urmati sugestiile de mai jos.

Fireste, inainte de a va gandi la inlocuirea incarcatorului sau la o vizita cu telefonul in service pentru o inlocuire mufa incarcare Samsung, este necesar sa verificati sursa de energie electrica. Trebuie sa va asigurati ca priza este functionala, si ca de la priza respectiva este posibila incarcarea. Daca priza este functionala iar telefonul nu se incarca, puteti trece la urmatorul pas.

Verificati accesoriile de incarcare

Majoritatea problemelor de incarcare pe dispozitivele Samsung Galaxy se datoreaza fie unor accesorii de incarcare rau, fie un port de incarcare deteriorat. Asigurati-va ca verificati atat cablul de incarcare, cat si adaptorul, pentru a va ajuta sa economisiti timp si efort.

Pentru a face acest lucru, puteti incerca sa utilizati un alt set. Daca aveti un membru de familie cu acelasi dispozitiv, incercati sa utilizati cablul sau de incarcare si adaptorul si sa vedeti daca acesta va incepe incarcarea. Daca nu gasiti cu usurinta un cablu de incarcare sau un adaptor, vizitati magazinul de unde ati cumparat telefonul sau un service gsm pentru a incerca incarcarea cu alte accesorii.

S10 5G nu se incarca – Efectuati resetarea soft

In cazul in care Galaxy S10 5G inca nu se incarca, urmatoarea miscare pe care doriti sa o efectuati este sa il reporniti. Daca telefonul nu este deteriorat fizic, acesta poate fi blocat. Acest lucru se poate intampla uneori daca un sistem intalneste un bug pe care nu-l poate rezolva singur. Pentru a vedea daca este cazul, incercati sa apasati si sa tineti apasat butonul de alimentare.

De acolo, apasati optiunea Restart pentru a reporni. Sau, puteti apasa si mentine apasat butoanele Power si Down Down timp de aproximativ 10 secunde. Dupa ce telefonul a fost repornit, eliberati butoanele.

Aceasta actiune este de obicei eficienta in eliminarea erorilor care s-au dezvoltat atunci cand un sistem este lasat sa functioneze de ceva timp. Va sugeram sa va reporniti S10 folosind aceasta metoda cel putin o data pe saptamana pentru a reduce sansele de bug-uri.

Pentru unele Galaxy S10, poate exista un mod usor diferit de a ajunge la aceeasi metoda. Iata cum:

  • Apasati si tineti apasate butoanele Power + Volume Down timp de aproximativ 10 secunde sau pana cand ciclul de alimentare al dispozitivului. Permiteti cateva secunde sa apara ecranul Modul de pornire pentru intretinere.
  • Din ecranul Modul de pornire in intretinere, selectati Boot normal. Puteti utiliza butoanele de volum pentru a trece prin optiunile disponibile si butonul din stanga jos (sub butoanele de volum) pentru a selecta. Asteptati pana la 90 de secunde pentru resetare.

In cazul in care repornirea nu va functiona, puteti incerca sa permiteti mai intai descarcarea bateriei. Acest lucru este valabil numai daca S10 5G prezinta semne ca nu este complet mort. Speram ca sistemul revine la functia sa normala dupa ce reporneste. Acest lucru poate dura mult timp, daca acumulatorul este bine incarcat. In functie de cat de repede telefonul isi pierde energia acumulatorului, aceasta poate insemna asteptarea pentru cateva ore pana la cateva zile.

Nu exista nici o modalitate de a grabi rata de descarcare a bateriei telefonului, astfel incat tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati. Oprirea dispozitivului este o cerinta pentru a efectua restul sugestiilor de mai jos.

Verificati portul de incarcare

Dupa cum s-a mentionat mai sus, un alt motiv comun pentru cele mai multe probleme de incarcare de pe dispozitivele Galaxy este un port de incarcare rupt. Acest lucru se poate intampla, de obicei, dupa o cadere accidentala sau cand aparatul este expus la caldura sau la frig extrem.

In unele cazuri, portul de incarcare nu trebuie sa fie deteriorat, dar ceva blocheaza cablul de incarcare in timpul incarcarii. Din acest motiv, doriti sa faceti o verificare vizuala a portului in sine. Incercati sa cautati ceva ce nu isi are locul acolo.

Daca exista murdarie, scame sau resturi, incercati sa le scoateti folosind o cutie de aer comprimat. Nu lipiti nimic in port pentru a evita deteriorarea sistemului. Daca portul apare in ordine, continuati cu depanarea de mai jos.

Verificati deteriorarea apei, eroarea detectata de umiditate

Cu toate ca dispozitivul dvs. Galaxy S10 5G are protectie IP68 impotriva prafului / apei, aceasta nu inseamna ca puteti sa-l imbibati liber intr-o piscina sau sa inotiti cu el in mare. Facand oricare dintre aceste lucruri se poate compromite rezistenta la apa a telefonului. Amintiti-va ca aveti rezistenta la apa, nu protectie totala la apa. Daca doriti sa aflati diferenta dintre cele doua, faceti niste cercetari rapide despre ele.

Acum, chiar daca telefonul dvs. are rezistenta la apa, Samsung nu va permite sa il incarcati atunci cand portul de incarcare este umed. Sistemul va afisa eroarea “Umiditate detectata” daca incercati sa conectati cablul de incarcare in port.

Daca telefonul este umed, asigurati-va ca il uscati in mod corespunzator inainte de al utiliza pentru incarcare. Apa se evapora in mod natural dupa cateva ore, astfel incat tot ce trebuie sa faceti este sa uscati dispozitivul cu o carpa curata si moale si sa asteptati. Nu utilizati aer comprimat pentru a usca portul de incarcare deoarece ar putea impinge umiditatea adanc in interiorul echipamentului.

Alti pasi pe care ii puteti incerca, ar fi resetarea telefonului pentru ca acesta sa revina la setarile din fabrica, sau utilizarea incarcatorului fara fir. Daca problema nu se remediaza, cel mai probabil este necesar ca dispozitivul sa ajunga pe mana expertilor de la service.

0 Shares
You May Also Like