Cum alegi fotograful pentru o sedinta foto de familie?

Cum alegi fotograful pentru o sedinta foto de familie?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi facem fotografii. Unii folosim smartphone-ul pentru a ne face fotografii noua si celor dragi. Altii folosesc aparatul foto al familiei, pentru a face poze la diferite evenimente precum o zi ononastica, ziua de nastere sau cand pleaca in concedii.

Exista insa fotografi profesionisti care doar de acest lucru se ocupa, fac fotografii. Acesti fotografi sunt specialisti in realizarea fotografiilor, si spre deosebire de noi oamenii fara cunostinte prea mari in ceea ce priveste fotografia, ei fac din fotografii adevarate opere de arta.

Fotografii profesionisti au la dispozitie aparatura foto de ultima generatie, si sunt specialisti in editarea fotografiilor. Un fotograf profesionist care se respecta, nu va preda niciodata fotografiile neprelucrate clientilor.

Cand vine vorba despre fotografii profesionisti, acestia sunt specializati in diferite categorii de fotografii, iar unii s-au axat pe realizarea sedintelor foto si a albumelor foto de familie. Daca intentionezi sa alegi un astfel de fotograf, este important sa tii cont de mai multe detalii importante, pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita. Afla mai multe in continuare!

  1. Fa-ti o lista cu numele mai multor fotografi

Primul pas pe care il ai de facut atunci cand intentionezi sa angajezi un fotograf pentru o sedinta foto de familie, este acela de a-ti crea o lista cu fotografii din oras sau din imprejurimi.

  1. Contacteaza fotografii

Dupa ce ai notat pe lista, 4-5 fotografi, contacteaza-i. Stabiliti de comun acord o intalnire, iar pentru ca este important sa aveti o discutie cat mai cuprinzatoare.

  1. Intalnirea cu fotograful

Dupa ce ati stabilit intalnirea si ati ajuns si in acest punct, este important sa va cunoasteti si sa discutati. Cu siguranta unul dintre primele detalii pe care vei dori sa le cunosti, va fi pretul solicitat in schimbul sedintei foto.

Fiecare fotograf are propriul pret, are pachetul de servicii pe care il ofera, insa exista fotografi care ofera uneori cate un voucher sedinta foto de familie cadou, asa ca poate ai norocul sa primesti un voucher de la fotograful ales.

Cand iti va spune pretul pe care il solicita pentru sedinta foto, cu siguranta fotograful iti va prezenta si oferta lui. Aceasta va include un anumit numar de fotografii, care fireste vor fi prelucrate, si iti va prezenta si timpul pe care il va petrece in compania familiei tale pentru sedinta foto.

  1. Stabiliti locatia

In cazul in care este prima data cand apelezi la serviciile unui fotograf profesionist pentru o astfel de sedinta foto, in mod evident nu ai prea multe cunostinte in ceea ce priveste sedinta foto de familie, nu stii ce locatie sa alegi, etc.

In ceea ce priveste locatia, cu siguranta un fotograf profesionist nu are nici o problema in a va face fotografiile acasa, mai ales daca intentionati sa schimbati mai multe tinute. Fotograful poate sa faca acest lucru si sa va faca pozele acasa.

Exista insa persoane carora le place sa isi faca poze in aer liber, asa ca poti discuta si in legatura cu acest aspect cu fotograful. Daca alaturi de jumatatea ta si de cei mici doriti o sedinta foto in aer liber, fotograful cu siguranta va putea sa va faca pozele in natura.

In cazul in care nu stii ce locatie sa alegi, poti cere sfatul fotografului, care iti va putea prezenta cateva locatii interesante din apropiere, unde sa aiba loc sedinta foto.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il stii, este acela ca datorita experientei, fotograful va poate propune chiar si ce tinute sa purtati, dat fiind faptul ca fotografiaza frecvent in aer liber.

Nici ideea de a opta pentru o sedinta foto la studio nu ar fi una tocmai rea, mai ales daca fotograful si-a amenajat impecabil studioul. In plus, sedintele foto in aer liber pot fi influentate de starea vremii, in timp ce la studio, se pot face poze oricand, iar luminozitatea va fi perfecta in permanenta.

In plus, la studio nu sunt nici insecte ca in aer liber, nu este nici praf, nu sunt nici mirosuri, asa ca sunt indeplinite toate cerintele pentru o sedinta foto de vis.

  1. Se incheie contract?

Acesta este un alt detaliu important. Exista fotografi care sunt foarte ocupati, si care incheie contracte cu clientii de dinainte sa ii contactezi, si cu siguranta isi va onora contractele. Intreaba fotograful daca incheiati contract, iar astfel vei stii sigur ca la data de, ora X, trebuie sa va intalniti pentru sedinta foto.

In plus, in contract trebuie mentionata suma de bani pe care trebuie sa o primeasca fotograful, dar si avansul platit daca este cazul.

Nu in ultimul rand, in contract se mentioneaza si data livrarii fotografiilor, si modalitatea de livrare a acestora (pe DVD, pe stick, sau poate chiar si galerie foto online).

Asadar, acestea sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti inainte de a angaja un fotograf pentru o sedinta foto de familie.

0 Shares
You May Also Like