Cum-alegem-cauciucurile-de-vara-pentru-masina-noastra
Cum alegem cauciucurile de vara pentru masina noastra?

Cum alegem cauciucurile de vara pentru masina noastra?

0 Shares
0
0
0

Cum-alegem-cauciucurile-de-vara-pentru-masina-noastraDin cand in cand, iubitorii de masini nu inceteaza sa faca referiri la alegerea celor mai bune cauciucuri de vara pentru automobilele lor.

De cele mai multe ori fac acest lucru dinadins pentru a-i impresiona pe ceilalti cu ale lor cunostinte despre cauciucurile vara, iarna sau all season, intr-o singura sintagma, despre accesoriile esentiale ale unei masini. Acest articol este menit sa informeze daca nu chiar mai mult sa puna la punct acesti asa-zisi “vrajitori”, “experti” ai automobilelor.

In termeni simpli, cauciucurile de vara sunt realizate folosindu-se un mix diferit de cauciuc pentru corpul acestora si sunt prevazute cu diferite striatii concepute pentru a fi folosite in diferite conditii climatice din timpul verii.

Vremea se “incinge” (in privinta temperaturii), astfel incat nici drumurile si nici cauciucurile normale nu sunt echipate pentru a oferi un transport sigur. Cauciucurile de vara sunt adesea cunoscute drept cauciucuri de performanta inalta in timp ce cauciucurile obisnuite sunt cunoscute sub numele de cauciucuri “all-season”.

Cauciucurile de vara sunt proiectate pentru a oferi o mai buna performanta avand o mai buna aderenta fiind mai putin dure pe suprafete cu temperaturi ridicate. Compusul de cauciuc folosit la realizarea acestora este mai fin (moale). De asemenea, acestea sunt prevazute cu striatii speciale asemanatoare cu cele folosite in sport (pentru a oferi performanta inalta). Acel cauciuc fin din care este alcatuit corpul anvelopei are si dezavantaje. Unul dintre acestea ar fi faptul ca se uzeaza destul de repede. Prin urmare, chiar si cauciucurile foarte bune pot fi utilizate in conditii de siguranta pentru aproximativ 12000 – 16000 de km.

Cauciucurile de vara cu performanta inalta costa, in general, mai mult decat altele, astfel incat folosirea acestora trebuie gandita in functie de locul sau locurile in care masina este folosita, asta doar in cazul in care costul nu reprezinta o problema pentru utilizator. In afara de durata de viata destul de scurta, chiar si cele mai performante cauciucuri de vara nu pot oferi nivelul de siguranta dorit iarna, mai ales in regiunile in care ninge foarte mult.

Acestea sunt mult mai dispuse la derapaje pe zapada, incidente greu de controlat chiar si de catre soferii foarte experimentati. Cu toate acestea, cauciucurile de vara se comporta extraordinar de bine in conditiile de umezeala din timpul anotimpului cald in comparatie cu anvelopele obisnuite.

Cauciucurile de tip “all-season” furnizeaza un nivel de siguranta mediu in toate conditiile de vreme. Asadar, nevoia alegerii cauciucurilor de vara apare doar atunci cand locuim intr-un loc in care vara este mai tot timpul prezenta. In asemenea locuri cauciucurile de vara sunt recomandabile pentru ca siguranta sa nu fie compromisa in niciun fel.

Daca, insa, conditiile de vreme sunt exact opuse, un proprietar de masina poate usor economisi acesti bani destinati cumpararii anvelopelor de vara. Cauciucurile de vara bune ofera, de asemenea, o aderenta foarte buna in conditii de drum prafuit. Desigur, pentru cei care trebuie sa conduca in cadrul sporturilor cu motor sau pentru cei care au viteza in sange, se poate gasi cu greu o solutie.

Pentru o multime de modele de cauciucuri de vara si nu numai vizitati http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html .


Alte stiri actuale :

1. Atentie, soferi! Poti fi AMENDAT chiar daca ai CAUCIUCURI DE IARNA!
2. Masinile F1 din 2014: Operatie estetica la nas
3. Leaseplan vrea sa administreze peste 10.000 de masini în 2014
4. Masini de poveste: Audi TT sau cum s-a nascut placerea de a conduce
5. Audi S1 se lanseaza la Geneva Motor Show 2014
6. RABLA 2014. Dacia Renault vrea un program la fel ca în 2013. Estimeaza ca editia Rabla 2014 va fi ultima

0 Shares
You May Also Like