Uleiurile esențiale din condimente, precum scorțișoara, ghimbirul și cardamonul, au proprietăți de încălzire și reconfortante în aromoterapie. Au arome bogate și sunt foarte parfumate, astfel încât este posibil să aveți nevoie de mai puține picături de ulei atunci când le folosiți în rețete și amestecuri de aromoterapie. Iată mai jos cinci dintre cele mai des utilizate uleiuri esenţiale din condimente.
Ulei esențial de scorțișoară – Cinnamomum zeylanicum
Acest ulei esențial puternic este benefic atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică. Scorțișoara este un ulei excelent pentru încălzirea corpului, purificarea minții și creșterea imunității. Putem folosi acest ulei în rutina de dimineață pentru proprietățile sale de încălzire, care sunt perfecte pentru diminețile reci de iarnă. De asemenea, poate ajuta la susținerea unui metabolism sănătos.
Măsuri de siguranță: Uleiul de frunze de scorțișoară este relativ netoxic, poate provoca iritații ale pielii sau sensibilizare. Cel mai bine se folosește cu moderare și diluare scăzută atunci când se aplică local. Uleiul de scorțișoară este mult mai puternic și cel mai bine este să nu fie folosit pe piele. Evitați ambele tipuri în timpul sarcinii și alăptării. Poate inhiba coagularea sângelui.
Ulei esențial de ghimbir – Zingiber officinale
Știați că uleiul esențial de ghimbir este bun pentru digestie? Studiile au arătat că ghimbirul are capacitatea de a ameliora greața, vărsăturile și durerile de stomac. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la răcelile obișnuite și la ameliorarea durerii în gât. Este un foarte bun antioxidant și are și proprietăți antiinflamatorii.
Măsuri de siguranță: netoxic și neiritant, cu excepția diluțiilor mari, cel mai bine utilizat în diluții scăzute.
Ulei esențial de cardamon – Elettaria cardamomum
S-a demonstrat că cardamonul are multe beneficii pentru sănătatea mentală și fizică. Pe lângă aroma sa dulce, cardamonul poate fi utilizat ca antiseptic pentru probleme ale pielii și ca digestiv. De asemenea, ajută la ameliorarea crampelor menstruale, a durerilor de cap, a durerilor musculare, a răcelilor sau a simptomelor gripei și a afecțiunilor respiratorii. Proprietățile terapeutice ale uleiului esențial sunt atribuite componentelor sale chimice care includ acid benzoic, camfor, carvacrol și cineol.
Măsuri de siguranță: Nontoxic, noniritant, nesensibilizant.
Ulei esențial de anason stelat – Illicium verum
În lumea uleiurilor esențiale, anasonul stelat este un ulei mai puțin cunoscut, care a fost folosit iniţial în parfumuri și medicamente. Are o aromă picantă, dulce, care amintește de mere și scorțișoară. Se știe că anasonul stelat are proprietăți antiinflamatorii. Recent, a câștigat popularitate ca o alternativă naturală pentru ameliorarea durerilor articulare datorită capacității sale de a calma mușchii și articulațiile inflamate.
Măsuri de siguranță: Cel mai bine utilizat cu moderare. Evitați în timpul sarcinii sau alăptării. Estrogenic, nu trebuie utilizat în endometrioză, în cancerele sensibile la estrogen. Poate inhiba coagularea sângelui.
5. Ulei esențial de piper roz – Schinus molle
Uleiul esențial de piper roz este o modalitate excelentă de a ușura disconfortul și durerea. Poate fi utilizat local sau în aromaterapie, dar ambele metode au propriile avantaje. Aromatic, este un excelent purificator de aer care îndepărtează mirosurile de acasă cu mirosul său picant. Topic, uleiul are proprietăți calmante, care amliorează durerile musculare şi luptă împotriva inflamației. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de stres din organism!
Măsuri de siguranță: Nontoxic, noniritant, nesensibilizant. Piperul roz se află în aceeași familie cu caju-ul, evitați dacă sunteţi alergici.
Creaţi-vă acum un cont doterra şi începeţi călătoria în lumea aromaterapiei.