Ce trebuie sa stiu despre ecografia mamara?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta femeile care pana acum nu au trecut pragul unui cabinet ecografie mamara Cluj Medimages, nu au idee ce inseamna o ecografie mamara, si nici cum trebuie sa se pregateasca pentru aceasta. Ei bine, ecografia mamara este un test imagistic care utilizeaza unde sonore pentru a privi interiorul sanilor.

Poate ajuta medicul dumneavoastra sa gaseasca probleme ale sanului. De asemenea, va permite furnizorului de servicii medicale sa vada cat de bine curge sange in zonele din sanii dvs. Acest test este adesea utilizat atunci cand a fost observata o modificare pe o mamografie sau cand se simte o schimbare, dar nu apare pe o mamografie.

Furnizorul de asistenta medicala misca un dispozitiv asemanator unei baghete numit transductor pe pielea dvs. pentru a face imaginile sanilor dvs. Traductorul emite unde sonore care va sar din tesutul san. Undele sonore sunt prea mari pentru a auzi. Traductorul apoi preia undele sonore s-au respins.

Acestea sunt facute in imagini cu interiorul sanilor. Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala poate adauga un alt dispozitiv numit sonda Doppler in traductor.

Aceasta sonda permite furnizorului dumneavoastra de asistenta medicala sa auda undele sonore transmise de traductor. El sau ea pot auzi cat de repede curge sange printr-un vas de sange si in ce directie curge. Niciun sunet sau un sunet slab pot insemna ca aveti un blocaj in flux.

Ecografia este sigura pe timpul sarcinii, deoarece nu foloseste radiatii. De asemenea, este sigur pentru persoanele care sunt alergice la colorant, deoarece nu foloseste colorant.

De ce am nevoie de o ecografie la san?

O ecografie mamara este cel mai adesea facuta pentru a afla daca o problema gasita de o mamografie sau examenul fizic al sanului poate fi un chist umplut cu lichid sau o tumora solida.

Ecografia mamara nu este de obicei facuta pentru a depista cancerul de san. Acest lucru se datoreaza faptului ca pot lipsi unele semne precoce de cancer. Un exemplu de semne precoce care pot sa nu apara la ecografie sunt depuneri minime de calciu numite microcalcificari.

Ecografia poate fi utilizata daca:

 • Femeile au un tesut mamar deosebit de dens. Este posibil ca o mamografie sa nu poata vedea prin tesut.
 • Sunt insarcinate. Mamografia foloseste radiatii, dar ecografia nu. Acest lucru il face mai sigur pentru fat.
 • Ecografia mamara este ideala pentru femeile mai mici de 25 de ani.

Care sunt riscurile unei ecografii mamare?

O ecografie a sanului nu are risc de radiatii. Nu prezinta niciun risc pentru femeile insarcinate. Ecografia mamara poate lipsi de mici tumori sau tumori solide, care sunt frecvent intalnite cu mamografie. A fi obez sau a avea sani foarte mari poate face ecografia mai putin precisa.

Este posibil sa aveti riscuri in functie de starea dvs. de sanatate specifica. Asigurati-va ca discutati cu furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala despre problemele pe care le aveti inainte de procedura.

Cum ma pregatesc pentru o ecografie la san?

 • Furnizorul dumneavoastra de sanatate va va explica procedura. Puneti orice intrebari cu privire la procedura.
 • Vi se poate solicita sa semnati un formular de consimtamant care sa permita efectuarea testului. Cititi cu atentie formularul si puneti intrebari daca nu este clar.
 • Nu trebuie sa incetati sa mancati sau sa beti inainte de test. De asemenea, nu veti avea nevoie de medicamente care sa va ajute sa va relaxati.
 • Nu trebuie sa puneti pe sani lotiune, pulbere sau alte substante in ziua testarii.
 • Purtati haine pe care le puteti scoate cu usurinta. Sau purtati haine care lasa radiologul sau tehnologul sa ajunga la sanii dvs. Gelul pus pe pielea dvs. in timpul testului nu pateaza imbracamintea, dar este posibil sa doriti sa purtati haine mai vechi. Este posibil ca gelul sa nu fie indepartat complet de pe piele.
 • Urmati orice alte instructiuni pe care le ofera medicul dumneavoastra pentru a va pregati.

Ce se intampla in timpul unei ecografii a sanului?

In general, ecografia mamara urmareste acest proces:

 • Vi se va cere sa indepartati orice bijuterii si haine de la talie in sus. Vi se va da o rochie de purtat.
 • Va veti culca pe spate pe o masa de examen. Vi se va cere sa ridicati bratul deasupra capului, pe partea de san, pentru a fi privit. Sau este posibil sa fiti asezate de partea voastra.
 • Tehnologul va pune un gel clar si cald pe piele deasupra zonei de san care trebuie privita.
 • Tehnologul va apasa traductorul pe piele si il va muta pe zona studiata.
 • Dupa efectuarea testului, tehnologul va sterge gelul.

Ce se intampla dupa o ecografie a sanului?

Nu aveti nevoie de ingrijiri speciale dupa o ecografie a sanului. Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala va poate oferi alte instructiuni, in functie de situatia dvs.

0 Shares
You May Also Like