Ce trebuie sa stii despre o casa de caramida?

Ce trebuie sa stii despre o casa de caramida?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba despre un aspect traditional, casa de caramida ramane printre preferatele oamenilor. Aspectul acesteia nu este singurul lucru care ii ajuta pe oameni sa nu renunte la aceasta idee. Daca si tu te umeri printre acestia, atunci, urmatoarele randuri ale acestui articol te pot ajuta sa afli mai multe detalii despre constructiile din caramida.

De ce o casa de caramida?

Chiar daca in ultimii ani ai vazut foarte multe locuinte construite din beton sau din placi de BCA, nici una dintre ele nu are farmecul unei case de caramida. Nu acesta este singurul motiv. Vrei o casa cu un singur nivel, sau cu 5 etaje?

Oricare ar fi optiunea ta, legata de inaltimea casei, materialul acesta va permite realizarea ei, fara a afecta rezistenta structurii. Vrei sa ai o casa dintr-un material prietenos cu mediul inconjurator? Atunci tot caramida este raspunsul la probleme tale. Nu ai bugetul necesar astfel incat sa finalizezi constructia intr-un an? Nu este nicio problema.

O casa din caramida poate rezista in stadiul de constructie ani de zile, atat timp cat are un acoperis si o izolatie exterioara, poti astepta pana cand bugetul iti va permite finalizarea acesteia.

Alte atuuri ale unei constructii din caramida

Sunt mai multe tipuri de caramida. Cea mai buna alegere cand vrei sa cumperi caramida Cluj, este cea ceramica, comparativ cu blocurile de caramida plina. Daca te ingrijoreaza golurile de aer din blocuri, poti sta linistit, deoarece exact acest detaliu o face mai rezistenta, sa adere mai usor si sa ofere o izolare termica mai buna.

In afara de izolarea termica, despre care vor mai exista cateva informatii mai jos, este izolarea fonica care o ridica la un nivel superior comparativ cu alte materiale de constructie. Incendiile sunt evenimente pe care nu si le doreste nimeni, dar se pot intampla.

O constructie de caramida va fi mult mai putin afectata decat o constructie din lemn sau BCA, avand in vedere ca acest material are aceasta proprietate ignifuga. Iti doresti un acoperis din traditionala tigla? Nu trebuie sa iti faci griji. O casa de caramida poate sustine greutatea acestuia, comparativ cu alte tipuri de constructii, facute din alte materiale.

De ce nu din caramida?

Dupa enumerarea avantajelor care poate fi coplesitoare privind acest subiect, este cazul sa fie mentionate si cateva dezavantaje. Nu exista material de constructie care sa aiba doar plusuri. Principalul motiv este pretul. Avand in vedere calitatile deja mentionate, toate vin cu un pret.

Un alt dezavantaj care merita mentionat, este legat de izolatia termica. Peretii din caramida neizolati pot doar sa iti bage frigul in casa. Capacitatea ei de a retine caldura este foarte mica, drept urmare trebuie investit intr-o izolatie exterioara din materiale calitative si executata corespunzator.

Ultimul dezavantaj care va fi mentionat, este legat de designul acesteia. Daca iti doresti ceva foarte colorat, caramida nu iti ofera prea multe optiuni. Nu uita, ca, de regula, casele din caramida au un aspect traditional. Avand aceste informatii, cu siguranta, vei face cea mai buna alegere pentru tine.

0 Shares
You May Also Like