Ce trebuie sa stii cand inchiriezi in Bucuresti?

Ce trebuie sa stii cand inchiriezi in Bucuresti?

0 Shares
0
0
0

Stim ca este complicat sa iti gasesti cea mai buna locuinta in Bucuresti si de aceea specialistii de la villa for rent Baneasa iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru ca aceasta alegere sa fie facuta in deplina cunostinta de cauza. Cand vine vorba despre inchirieri imobiliare in capitala lucrurile tind sa fie cam haotice pentru ca este destul de greu sa iti gasesti un apartament care sa iti placa aflat intr-o zona linistitia si cu un proprietar foarte dragut si simpatic.

In primul rand iti sugeram sa lucrezi cu agentiile imobilare. Te putem asigura ca in urma unei aceste decizii poti sa stai linistit pentru ca drepturile tale  nu vor fi incalcate de nimeni. De asemenea, in momentul in care faci un contract de inchiriere direct cu proprietarul iti recomandam sa te asiguri ca acest contract exista pentru ca va fi unica ta arma in momentul in care din varii motive drepturile iti sunt incalcate de proprietar.

Cei mai multi proprietari aleg sa faca si contracte in prezent pentru ca aceste contracte ii protejeaza si pe ei de anumite inconveniente nu doar pe chirias. Daca tu pleci si nu platesti chiria sau utilitatile sau lasi apartamentul inchiriat intr-o stare jalnica, chiriasul nu va putea merge sa te reclame nicaieri neavand un contract de inchiriere semnat si inregistrat la institutiile aferente.

Daca suni la o agentie impbiliara va trebuie sa retii faptul ca numarul tau de telefon poate sa fie introdus in baza de date si ca acestia te vor suna in mod constant pentru a iti propune diverse oferte. Acesta nu este neaparat ceva rau dar dupa o perioada va deveni stresant pentur ca acestia uita ce dorinte ai avut initial si te sunt sa iti propuna sa vezi toate apartamentele care le cad in mana. In cazul in care ajungi sa discuti cu proprietarul direct lucrurile vor fi cu mult mai simple. Tot ce trebuie sa faci este sa il convingi de faptul ca tu meriti locul in apartamentul lui si nu celelalte persoane care s-au mai prezentat.

Lucrand direct cu proprietarul vei elimina comisionul agentiei care este in general o jumatate din prima chirie. Pe partea cealalta daca discuti direct cu proprietarul va trebui sa iti cunosti bine drepturile si sa stabilesti de la bun inceput pe contract valoarea garantiei si alte detalii.

Tot ce se modifica ulterior dupa ce ai semnat contractul ar trebui sa nu se mai ia in calcul deci nu te lasa impresionat de proprietarul care incearca sa mareasca garantia sau care incearca sa puna presiune pe tine. Tot de la bun inceput si scris clar pe hartie trebuie sa fie stabilit si preavizul altfel poti avea aceeasi surpriza pe care au avut-o si altii si anume sa te trezesti ca trebuie sa parasesti apartamentul de pe o zi pe alta.

Daca proprietarul nu a semnat un contract cu tine nu ai ce sa faci decat sa te supui si de aceea este recomandat sa apelezi la o agentie unde contractul este standard si va fi explicat.

0 Shares
You May Also Like