Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa iti amanetezi masina?

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa iti amanetezi masina?

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata in Romania se practica amanetul auto, asa ca foarte multe persoane care au probleme financiare aleg sa isi amaneteze masinile, pentru a face cat mai rapid rost de banii de care au nevoie.

Ei bine, in cazul in care intentionezi sa iti amanetezi si tu masina, acest articol ti se potriveste, pentru ca vei putea descoperi ce lucruri trebuie sa cunosti atunci cand vrei sa iti amanetezi masina.

Asadar, trebuie sa stii in primul rand care sunt actele de care ai nevoie pentru amanetarea masinii tale, iar acestea sunt: cartea ta de identitate, cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare al masinii, sau daca masina are numere provizorii contractul de vanzare – cumparare sau factura primita in momentul achizitionarii.

Toate aceste documente sunt extrem de importante pentru ca fara ele nu se poate incheia contractul de amanet auto, iar fara un asemenea contract nu se poate obtine imprumutul.

Atunci cand ai toate aceste documente la dispozitie, trebuie sa stii ca urmeaza pasul doi, si anume evaluarea masinii. Evaluarea de multe ori se face vizual, astfel ca urmele de rugina, zgarieturile sau alte mici defectiuni se pot observa cu ochiul liber.

De regula insa, reprezentantii casei de amanet duc masinile in service, pentru a fi supuse unui control amanuntit, astfel ca acestea sunt verificate atat din punct de vedere mecanic, si vor fi supuse si unei diagnoze auto.

Asadar, atunci cand ai intentia de a-ti amaneta masina trebuie sa te asiguri ca aceasta se afla intr-o stare tehnica foarte buna, pentru ca in caz contrar acest lucru se va depisa la service.

Un alt amanunt pe care trebuie sa il cunosti atunci cand intentionezi sa iti amanetezi masina, este acela ca valabilitatea contractului de amanet in mod normal este de 30 de zile, insa in cazul in care nu reusesti sa aduni banii de care ai nevoie pentru a-ti achita datoria, aceasta perioada de valabilitate poate fi extinsa, insa se va recalcula comisionul pe care il vei avea de platit zilnic.

In cazul in care insa reusesti sa aduni mai repede decat este prevazut in contract banii, iti poti achita datoria, iar astfel ti se va recalcula comisionul, pentru ca sa platesti doar pentru acele zile in care te-ai folosit de banii luati cu imprumut de la casa de amanet.

Cat despre masina pe care intentionezi sa o amanetezi, trebuie sa stii ca aceasta va fi foarte bine pazita, si va fi chiar si monitorizata video in parcul auto al casei de amanet, asa ca in ceea ce priveste masina nu ai motive de ingrijorare.

Un alt aspect pe care trebuie sa il cunosti, este acela ca iti poti recupera masina pe loc, in momentul in care iti achiti datoria catre casa de amanet.

Asadar, in mare parte acestea sunt detaliile cele mai importante pe care trebuie sa le cunosti despre amanetul auto, in cazul in care ai nevoie de bani si te tenteaza ideea de a-ti amaneta masina.

0 Shares
You May Also Like