Ce trebuie sa cunoasteti cand alegeti o poarta automata glisanta?

Ce trebuie sa cunoasteti cand alegeti o poarta automata glisanta?

0 Shares
0
0
0

Portile automate vin cu o serie importanta de beneficii pentru proprietari. Exista diferite tipuri de porti automate, insa dintre toate acestea, cel mai des intalnim porti automate glisante, despre care vom discuta in urmatoarele randuri. Luati in considerare aceste 3 lucruri atunci cand decideti intre instalarea portilor automate care se deschid in fata unei porti automate glisante.

O poarta automata este un plus fin la orice proprietate. Oferind o serie de avantaje, de la cresterea valorii proprietatii pana la imbunatatirea securitatii casei dvs., exista o multime de motive pentru a investi intr-un nou sistem automat de porti.

Cu toate acestea, alegerea unui sistem potrivit poate fi uneori provocatoare! Exista multe lucruri de luat in considerare atunci cand cumparati o noua poarta automata, una dintre cele mai importante fiind tipul de poarta instalat, insa dupa cum spunea, vom discuta despre porti glisante.

Prin urmare, trebuie sa luati in considerare aceste 3 lucruri pentru a va ajuta sa decideti ce optiune este cea mai potrivita pentru dvs.:

Cost

Avand in vedere costul general al instalarii unei noi porti automate, este firesc sa luam in considerare pretul fiecarui tip de poarta pentru a va ajuta sa decideti ce alegeti. Pentru cei cu un buget mai restrans, o poarta basculanta este de obicei optiunea mai ieftina, ceea ce o face o optiune mai buna pentru oricine cauta sa mentina costurile reduse si piese automatizari porti ieftine.

Chiar daca ambele tipuri de poarta pot avea aceeasi forma si dimensiune, portile glisante necesita un mecanism de deschidere mai complex si sunt instalate piese automatizari porti suplimentare. De exemplu, o poarta batanta este formata din motor si o pereche de balamale montate pe un stalp sau pe un perete, in timp ce o poarta glisanta are nevoie de un motor, de glisare si de role.

Spatiu

Multe persoane care au instalat o noua poarta lucreaza cu un spatiu limitat in aleea lor, caz in care o poarta culisanta poate fi o optiune mai potrivita. Acest lucru se datoreaza faptului ca portile glisante au nevoie de mai putin spatiu pentru a functiona.

De exemplu, portile batante necesita mult spatiu intre poarta si masina pentru a se asigura ca poarta nu loveste niciun vehicul in timp ce se deschide, deci trebuie sa existe suficient spatiu pentru ca poarta sa se deschida complet, impreuna cu spatiu pentru ca vehiculul sa poata fi deschis. Asteptati in timp ce se intampla asta.

Acest lucru inseamna ca trebuie sa va ganditi la latimea caii de acces si la spatiul disponibil din fata si din spatele locului in care este instalat. Daca spatiul este restrans, optati pentru o optiune culisanta, in timp ce aleile largi pot beneficia de porti batante duble, deoarece acestea nu au nevoie de la fel de degajare pentru a deschide ca o singura poarta batanta.

Intretinere

Daca nu doriti sa va faceti griji pentru intretinerea portii, atunci o poarta batanta este probabil cea mai buna optiune. Are o intretinere foarte scazuta in comparatie cu o poarta glisanta, care are nevoie de stergerea constanta a pistelor, chiar si cele mai mici resturi cauzand probleme de blocare de-a lungul pistei.

Intretinerea pe termen lung este in general mai usoara si pe o poarta batanta. Exista mai putine parti in mecanismul de deschidere, deoarece este mai de baza decat cele utilizate pe portile glisante, ceea ce inseamna ca sunt mai putine sanse ca piesele sa se darame si sa fie necesare reparate sau inlocuite.

0 Shares
You May Also Like