Ce spun marile religii despre incinerare

Ce spun marile religii despre incinerare

0 Shares
0
0
0

Sunt tot mai multe persoane care vor sa fie incinerate dupa ce decedeaza si isi exprima aceasta dorinta clar si raspicat din timpul vietii. Astfel ca subiectul incinerare Bucuresti este tot mai des intalnit. Incinerarea face parte din ritualul de trecere de la viata la moarte pentru diferitele culturi chiar din timpuri preistorice.

Alaturi de aparitia si de raspandirea crestinismului, a inceput ca incinerarea sa fie tot mai rar utilizata si in foarte multe confesiuni crestina este privita drept tabu. Pentru ca in ultma vreme au aparut mai multe dezbateri pe marginea acestui subiect vom vedea impreuna ce spun marile religii despre incinerare si care sunt motivele pentru care crestinismul interzice incinerarea.

Incinerarea este un proces prin care corpul unei persoane decedate este ars in cuptoare amenajate special care ajung pana la o temperatura de 1093 de grade. Arderea dureaza pana la doua ore si ramasitele decedatului vor fi transformate prin macinare in cenusa.

Persoanele care aleg sa fie incinerate fac asta din foarte multe motive printre care si traditiile culturale dar si comoditatea de a avea urna persoanei dragi in casa sau de a face din cenusa un obiect care se poate purta in fiecare zi. De asemenea, cenusa poate fi folosita si pentru a face obiecte de arta.

Incinerarea este in Asia institutionalizata prin hinduism si prin budism si este impreuna cu injumarea o tehnica foarte comuna folosita de oameni. Taxidermia si imbalsamarea sunt mult mai rar folosite si uneori pot sa preceada o crematiune. De asemenea, in India incinerarea se face loc in aer liber, prin metode traditionale, pe un rug de lemn care este lasat sa pluteasca pe Gange.

Hinduismul este considerat unic pentru ca permite in mod explicit incinerare care este denumita ultimul rit sau uneori chiar ultimul sacrificiu si face parte din lista celor 16 ritualuri pentru viata. Hinduismul considera ca incinerarea este modul cel mai corect prin care corpul poate sa termine cu ceea ce a fost in aceasta viata dar si momentul care permite ca sufletul sa intre intr-o noua viata, adica sa se reincarneze, o notiune foarte criticata de crestinism.

Undeva la polul opus este crestinismul, islamismul si iudaismul care nu vor accepta incinerarea niciodata se pare. Sunt si evrei reformati numiti si liberali care accepta incinerarea insa in Israle crematoriile sunt foarte prost vazute pentru ca se pare ca amintesc populatiei de lagarele din timpul Holocaustului.

Poparele islamice prefera sa ingroape mortii cat mai repede uneori chiar si in ziua in care au murit pentru ca trupul sa nu se deterioreze. Corpul este dus in mormant de barbati fiind ivnelit in panza fara bijuterii si alte haine. In momentul in care corpul este pus in mormant este asezat in mod special cu fata la Mecca.

Biseria Ortodoxa este cea care interzice incinerearea. Toate insistenetele legate de inmormantare sunt de fapt legate de respectarea trupului omului acesta fiind opera lui Dumnezei caruia violenta crematiunii si tratamentul barbar la care mortul este supus, I se opune clar. Unele motivatii ale incinerarii, care tin de dorinta de a sterge memoria defunctului nu sunt acceptate de ortodocsi.

0 Shares
You May Also Like