Ce se regaseste intr-un trusou pentru botez?

0 Shares
0
0
0

O nasa trebuie sa isi indrepte atentia spre mai multe trusouri botez pentru ca in cele din urma sa aleaga unul pentru bebelusul care urmeaza sa fie crestinat.

In ceea ce priveste trusoul pentru botez, acesta contine o sticluta pentru mir, o panza pentru mir (crasma), o fasa, un prosop mare pentru bebelus, un prosop mai mic pentru preot, o batista si sapun.

In cele ce urmeaza vom discuta pe scurt despre rolul pe care il are fiecare element din compozitia unui trusou botez.

Sticluta pentru mir trebuie sa fie umpluta cu ulei de masline acasa, care odata ajuns in biserica va fi considerat a fi ulei sfant, cunoscut sub denumirea de mir. O parte din acest ulei de masline urmeaza sa fie utilizat in cadrul slujbei de crestinare a bebelusului, in timp ce alta parte va fi utilizata la baita bebelusului de a doua zi.

Sticluta cu mir va ramane apoi in familie, ca amintire de la crestinarea bebelusului, asa ca nasa isi va indrepta atentia cu siguranta spre un trusou care contine o sticluta pentru mir, cat mai frumoasa.

Panza de mir cunoscuta si sub denumirea de crasma este o bucata mare de panza in care este invelit bebelusul, imediat dupa ce este scos de catre preot din cristelnita. Calitatea materialului unei asemenea panze este criteriul cel mai important pe care trebuie sa il aiba in vedere nasa atunci cand cauta o panza de mir.

Este importanta deasemenea si broderia acesteia care trebuie sa fie amplasata la unul din colturile panzei pentru ca denivelarile acesteia sa nu irite pielea bebelusului proaspat crestinat.

Fasa este deasemenea o piesa de baza a unui trusou pentru botez, iar aceasta se foloseste pentru completarea panzei de mir la invelirea bebelusului in ea. Fasa nu intra in contact direct cu bebelusul sau mai bine spus cu pielea acestuia, asa ca din acest motiv fasa poate fi confectionata din absolut orice tip de material.

Se spune ca sunt importante dimensiunile pe care le are o fasa, care nu trebuie sa fie nici prea scurta, dar nici prea lunga, pentru ca daca fasa este prea lunga atunci proaspatul crestin se va casatori tarziu, in timp ce daca fasa este scurta, atunci acesta se va casatori destul de repede.

Prosopul mare pentru bebelus este deasemenea foarte important, pentru ca el este utilizat pentru a sterge bebelusul atunci cand este scos de catre preot din apa sfanta in care tocmai ce a fost scaldat. Deasemenea, prosopul bebelusului va ramane acasa, in familie si poate fi folosit pentru baita de a doua zi.

Prosopul mic pentru parinte si sapunul din set sunt necesare pentru ca preotul care oficializeaza slujba de crestinare sa isi spele simbolic mainile. Nasa isi poate indrepta atentia spre astfel de obiecte personalizate si care sa se asorteze perfect cu toate celelalte elemente care fac parte din trusou.

Asadar, acestea sunt elementele pe care le contine un trusou de botez, iar o nasa trebuie sa aleaga cel mai frumos trusou pentru bebele pe care il crestineaza.

0 Shares
You May Also Like