Ce saltea pentru o persoana supraponderala sa alegi?

Ce saltea pentru o persoana supraponderala sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Pentru a gasi aceasta calitate a odihnei, este necesar sa alegi o saltea potrivita pentru persoanele cu corpuri mari. Deci, ce tip de saltea pentru o persoana puternica ar trebui sa alegi? Pentru ca toata lumea sa se poata bucura de cea mai buna experienta de somn posibila, iata cateva sfaturi pentru a alege o saltea pentru persoane supraponderale.

Datorita greutatii corpului, o salteau se poate lasa rapid, chiar si dupa doar cateva luni de utilizare. Si acest lucru poate crea un disconfort real pentru cel care doarme. Pot aparea goluri. Iar denivelarile suprafetei saltelei pot fi o sursa de durere la nivelul gatului, umerilor sau chiar spatelui.

Cu toate acestea, astazi, greutatea nu mai este un factor care limiteaza achizitionarea unei saltele noi! Exista intr-adevar o saltea ortopedica cu memorie 160×200 pentru persoane supraponderale, H 25cm, Somnart XXL Memory Plus cu husa Aloe Vera detasabila, nerulata si fermitate mare

Diferitele tipuri de saltele pentru persoane cu corpuri mari

In ceea ce priveste tipul de saltea, spuma si saltea cu arcuri sunt doua variante posibile. Ambele pot fi folosite pentru a crea o suprafata ferma de dormit. Deci, ce saltea pentru o persoana supraponderala ar trebui sa alegi?

A. Saltea din spuma

O saltea din spuma este conceputa pentru distribuirea punctelor de presiune, fie ferm sau moale. Datorita spumei cu memorie, salteaua din spuma ofera un suport optim care se adapteaza contururilor corpului.

Spuma cu memorie imbratiseaza in mod unic fiecare centimetru din corpul celui care doarme. Cand iesi din pat, salteaua revine incet la forma initiala. Aceasta caracteristica face ca aceste saltele sa fie potrivite pentru persoanele cu corpuri mari.

B. Saltea cu arcuri

Acest tip de saltea este foarte potrivit pentru persoane supraponderale. Intr-adevar, ofera un sprijin ferm sau foarte ferm. De asemenea, garanteaza o ventilatie foarte buna pe timpul noptii. Datorita spatiului dintre arcuri, aerisirea este mai usoara. Acesta din urma ajuta la mentinerea temperaturii la un nivel placut. Acest lucru permite un somn foarte racoros!

Un alt lucru de luat in considerare este ca acest tip de saltea are reputatia de a rezista cativa ani. Saltelele cu arcuri sunt extrem de durabile. Deoarece arcurile sunt de obicei fabricate din diferite tipuri de metale, ele tind sa-si pastreze forma timp de multi ani.

C. Saltea din latex

Daca esti o persoana mai inalta si mai grea, poti opta pentru o saltea din latex. Latexul este confortabil si revigorant. Spre deosebire de majoritatea spumelor cu memorie, nu absoarbe caldura.

Saltelele din latex sunt cunoscute pentru capacitatea mare de racire si confort. In plus, latexul este excelent si pentru ca nu degaja caldura si mirosuri. Ai de ales intre doua tipuri de latex:

  • Natural: Aceasta este o optiune mai sanatoasa si ecologica. Cu toate acestea, este si mai scump.
  • Sintetic: aceasta optiune este mai ieftina, desigur, dar si mai putin sanatoasa.

D. Saltele hibride

Saltelele hibride constau de obicei dintr-o combinatie de spuma cu memorie si latex sau spuma si arcuri.

Termenul hibrid este folosit pe scara larga pentru a descrie combinatia de tehnologii diferite folosita pentru aceeasi saltea.

0 Shares
You May Also Like