Ce rol are polita rca?

Ce rol are polita rca?

4 Shares
0
0
4

In momentul in care esti proprietarul unui autoturism, cu siguranta cunosti faptul ca nu poti circula cu masina in cazul in care polita de asigurare rca a exirat iar tu nu ai avut timp sa platesti o alta polita.

Ei bine, daca te intrebi ce rol are totusi aceasta polita de asigurare rca, trebuie sa stii ca ea este obligatorie pentru absolut orice autovehicul, datorita faptului ca rolul sau este unul foarte important, si apare in cele mai grele si mai neplacute situatii.

Mai exact, in cazul in care se produce un accident rutier, soferul pagubit va primi despagubiri pentru a-si repara masina, din partea firmei la care soferul vinovat de producerea accidentului rutier are polita de asigurare platita.

O polita de asigurare rca se poate incheia pe o perioada de un an de zile, insa soferii care nu dispun de banii necesari pentru a-si plati polita de asigurare pe tot anul, cu siguranta pot sa isi plateasca o polita de asigurare pe o perioada de 6 luni.

Exista insa si polite de asigurare speciale, care se incheie pe o perioada de doar o luna de zile, insa acestea se incheie doar pentru acele autoturisme care au numere rosii, si care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania in perioada imediat urmatoare.

Un amanunt foarte important pe care trebuie sa il cunoasca toti proprietarii autoturismelor, este acela ca in cazul producerii accidentelor rutiere care sunt soldate doar cu pagube materiale, firmele de asigurari pot plati despagubiri de mai mult de 150.000 de euro.

In cazul in care discutam insa despre acele accidente rutiere care s-au soldat cu vatamari corporale sau cu decese, atunci sumele oferite de catre firmele de asigurari pot sa ajunga pana la suma de 1.000.000 de euro.

Trebuie mentionat insa faptul ca pe piata exista mai multe firme de asigurari, astfel ca fiecare sofer trebuie sa fie foarte inspirat atunci cand isi alege firma de asigurari. De ce? Pentru ca firmele respective au preturi diferite in ceea ce priveste polita de asigurare.

Deasemenea, pe piata exista firme de asigurari serioase, care tin la imaginea lor si care platesc despagubirile la timp, insa exista si firme mai neserioase daca le putem numi asa, si care nu platesc despagubirile.

Ei bine, toate aceste informatii sunt extrem de importante, si fiecare proprietar de autoturism ar trebui sa le cunoasca.

Toti cei care urmeaza sa incheie o polita de asigurare pentru autoturismul pe care il detin, pot sa caute un calculator rca online, pentru a se informa cat au de platit in schimbul politei de asigurare.

O polita de asigurare se poate incheia la sediul unui brocker de asigurari, sau se poate incheia si la sediul unei firme de asigurari, asa ca soferii pot opta pentru aceste doua variante.

Cei care sunt insa mai comozi, pot alege sa isi incheie in mediul online polita de asigurare rca, chiar din confortul casei lor, asa ca vor trebui doar sa completeze polita de asigurare, si sa o plateasca cu cardul.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care toti cei care detin un autoturism ar trebui sa le cunoasca, cu privire la asigurarile rca.

4 Shares
You May Also Like