Ce faci cand site-ul consuma foarte multe resurse pe shared hosting?

Ce faci cand site-ul consuma foarte multe resurse pe shared hosting?

0 Shares
0
0
0

Daca discutam din punct de vedere al resurselor alocate, trebuie sa precizam faptul ca shared hostingul este limitat, in ciuda faptului ca exista mai multi provideri international care sustin faptul ca pentru marketing resursele sunt nelimitate.

Ei bine, in realitate insa, ceea ce sustin acesti provideri cu siguranta nu este adevarat, si nu are cum sa fie adevarat, din moment ce serverul fizic este limitat.

Pe un server shared hosting, de regula, exista restrictii privind spatiul, memoria ram, procesorul si conexiunile simultante, insa asta nu inseamna ca nu se poate gazdui pe un astfel de server un website mediu.

De fapt, exista mai multe sitepuri mari sau destul de mari care au optat pentru servicii de shared hosting, datorita faptului ca din punct de vedere al consumului sunt optimizate foarte bine.

Trebuie insa mentionat si faptul ca exista anumite situatii in care un website consuma mai multe resurse decat cele pe care le detine pachetul shared, iar in acest caz este posibil ca proprietarul site-ului sa nu inteleaga de ce un anumit timp site-ul a functionat normal, iar de la un timp, acesta consuma prea multe resurse.

Motivele pentru care poate aparea o asemenea problema pot sa fie mai multe, iar solutia cu siguranta consta in optimizarea site-ului, iar un astfel de proces de optimizare a site-ului, se efectueaza doar de catre specialisti.

Un motiv datorita caruia site-ul incepe sa consume din ce in ce mai multe resurse, ar fi acela ca datorita consumului foarte mare de memorie, site-ul va deveni indisponibil pana cand problema va fi rezolvata, sau pana cand se va aloca mai multa memorie.

Exemplele pot continua foarte bine de la un site la altul, iar cea mai simpla solutie ar fi aceea de a opta pentru un alt serviciu de Gazduire Web – Gazduire Enterprise.

Ei bine, atunci cand iti vei schimba pachetul de web hosting, va trebui sa iti indrepti atentia spre acel pachet de gazduire web, in care vei cunoaste inca de la inceput toate resursele de care vei beneficia.

Cu siguranta insa, iti va fi destul de dificil sa gasesti o firma care sa stii sigur ca iti poate oferi cele mai bune servicii de gazduire web, fara a te sfatui cu cineva.

In cazul in care mai ai cunostinte care detin site-uri, ai putea sa te informezi cu privire la serviciile de gazduire pe care acestia le detin, iar astfel, ai putea sa beneficiezi la fel ca si ei, de gazduire web de la firma respectiva.

Ai putea deasemenea sa cauti pe forumuri, sau sa cauti diferite pareri ale proprietarilor de site-uri, despre firmele de la care ei beneficiaza de servicii de gazduire web.

Cu cat o firma are mai multe pareri pozitive, si este mai recomandata, cu atat sunt sanse mai mari ca firma respectiva sa fie firma ideala pentru tine, insa atunci cand observi faptul ca site-ul consuma mai multe resurse decat iti sunt alocate, cu siguranta trebuie sa te misti foarte rapid pentru a rezolva problema.

0 Shares
You May Also Like