Ce este ingrasamantul?

Ce este ingrasamantul?

0 Shares
0
0
0

Ingrasamintele sunt alimente pentru plante, pe care agricultorii le pot comanda in doar cateva momente, accesand https://www.esenzi.ro/ingrasaminte. Fertilizarea ajuta fermierii sa hraneasca populatia noastra in crestere. Plantele necesita 17 substante nutritive esentiale in sol pentru a supravietui si pentru a creste. Fertilizantii ajuta la reumplerea acestor nutrienti dupa fiecare recolta.

Azotul, fosfatul, potasiul si sulful, sunt cele mai importante patru substante nutritive pentru productii mari de cultura si productie durabila de alimente:

Azotul (N) reprezinta aproximativ 78 la suta din aerul pe care il respiram. Este inert si insolubil sub aceasta forma, ceea ce inseamna ca plantele nu o pot folosi. Pentru a produce ingrasamant cu azot, acesta trebuie scos din aer si combinat cu hidrogen pentru a face amoniac.

Amoniacul se foloseste in doua moduri: se aplica direct la culturi ca ingrasamant cu azot sau se foloseste ca bloc de constructie pentru a produce alte produse fertilizante cu azot. Produsele diferite de azot au proprietati si niveluri diferite de azot, care pot fi utilizate in diverse climaturi si modele de cultura gasite in intreaga lume.

Fosforul (P) este prezent in toate celulele vii si este esential pentru toate formele de viata. Gasit in intreg corpul nostru, este concentrat in dinti si oase. Sursa de fosfor din ingrasamant este roca fosfat, care este de obicei extrasa din scoarta terestra, apoi a reactionat cu diferite tipuri de acizi pentru a produce produse fosfat diferite. Cele mai mari depozite apar in Statele Unite, Africa de Nord si China.

Potasiul (K) se gaseste, de asemenea, in intreaga natura si se gaseste in corpul nostru in muschi, piele si tractul digestiv. O sanatate buna necesita un aport suficient de potasiu, iar plantele il obtin din ingrasaminte cu potasiu. Plantele folosesc potasiu pentru functii precum fotosinteza, formarea proteinelor si utilizarea apei. Potasiul, sau potasa, este extras din corpurile de minere care se formeaza in mod natural pe masura ce apa de mare s-a evaporat.

Depozitele sunt un amestec de cristale de clorura de potasiu si clorura de sodiu, cunoscute si sub numele de sare de masa. Dupa ce ce se extrage, clorura de potasiu este separata de amestec si rezulta un ingrasamant granular. Majoritatea depozitelor de potasiu din lume se gasesc in Canada, Rusia, Belarus, Germania si Statele Unite.

Sulful (S) este esential pentru producerea de aminoacizi, care sunt blocurile de proteine ​​care se gasesc in toate fiintele vii. Sulful de-asemenea este foarte util pentru diferite culturi precum ceapa, mustarul si ridichile prin culoarea lor caracteristica. Desi poate fi gasit in mod natural in sol, nu este intotdeauna intr-o forma pe care plantele o pot folosi.

Cum functioneaza ingrasamintele

Ingrasamintele sunt alimente pentru plante. La fel cum avem nevoie de o dieta adecvata si consistenta pentru a creste si a ramane sanatos, plantele si culturile trebuie sa obtina nutritie adecvata din sol pentru a prospera.

Plantele necesita un aport echilibrat de azot, fosfor, potasiu si sulf. Pe masura ce plantele extrag acesti nutrienti din sol in fiecare sezon de crestere, este necesara adaugarea de ingrasaminte, gunoi de grajd si compost adaugat anual pe campuri sau gradini.

Avantajul folosirii ingrasamintelor pe care le puteti achizitiona si de pe https://www.esenzi.ro/ingrasaminte, este ca pot fi aplicate cu mai mult control pentru a satisface nevoile culturilor si pentru a proteja mediul. De asemenea, pot suplimenta gunoiul de grajd sau compostul pentru a se asigura ca solul primeste un aport adecvat de nutrienti.

Trebuie fermierii sa foloseasca ingrasamant?

Agricultorii folosesc ingrasaminte pentru a reumple nutrientii extrasi din sol, de care plantele au nevoie sa creasca. Cand fermierii fertilizeaza, pun inapoi in sol substantele nutritive pe care urmeaza sa le necesite urmatoarea lor cultura.

In timp ce aceiasi nutrienti din ingrasamant se gasesc in mod natural in sol, ei nu sunt prezenti intr-o sursa suficienta pentru agricultura actuala cu randament ridicat. Poate sa dureze ani – chiar zeci de ani – pentru ca solul sa reconstituie nutrientii necesari pentru a alimenta o recolta buna.

Exista substante chimice in ingrasamant?

Cele patru ingrediente principale din ingrasamant: azot, potasiu, fosfor si sulf provin din natura. Nu sunt create de om. Producatorii de ingrasaminte le transforma intr-o forma pe care plantele o pot folosi.

Producatorii de ingrasaminte pot amesteca nutrientii in combinatii precise pentru a se potrivi nevoilor unice ale diferitelor ferme, culturi si campuri. In acest fel, fermierii isi pot hrani solurile cu cel mai eficient si mai eficient amestec de potasiu, fosfor si azot pentru a obtine randamente optime.

Acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta agricultorii le cunosc deja, si pe care in mod evident cu totii ar trebui sa le cunoastem. Exista in trecut ideea ca ingrasamantul este daunator, insa dupa cum se poate vedea, ingrasamantul nu doar ca nu este daunator, ci este deosebit de util pentru toate culturile, pentru ca ofera nutrientii necesari acestora.

0 Shares
You May Also Like