Ce calculator iti poti cumpara pentru acasa?

Ce calculator iti poti cumpara pentru acasa?

4 Shares
0
0
4

Acum mai bine de un deceniu, dintre utilizatorii care aveau de gand sa isi cumpere un echipament pentru acasa, cei mai multi isi indreptau atentia spre PC-uri, in defavoarea laptopurilor, iar acest lucru era normal la vremea respectiva, daca stam sa tinem cont de faptul ca laptopurile nu erau atat de performante pe atunci.

Lucrurile nu mai stau chiar asa in prezent, daca stam sa ne gandim la faptul ca laptopurile au avut de atunci si pana in prezent o evolutie incredibila.

Acesta este si principalul motiv pentru care utilizatorii au inceput sa se orienteze mai nou spre laptopuri, si sa renunte la ideea de a achizitiona un PC.

Un alt motiv pentru care laptopurile sunt mai nou preferatele utilizatorilor, este acela ca ele ocupa foarte putin spatiu intr-o incapere, si pot sa fie transportate cu usurinta dintr-o camera in alta, pe cand un calculator are neaparat nevoie de o masa sau de un birou unde sa fie asezat, pentru ca acesta este compus din unitatea centrala, monitor si periferice.

Trebuie insa precizat si faptul ca o multime de persoane au ramas fidele PC-urilor, chiar daca laptopurile au devenit din ce in ce mai performante.

Aceasta categorie de utilizatori, cu siguranta de fiecare data isi va indrepta atentia spre un PC, indiferent de cat de multe laptopuri ar testa inainte.

Din aceasta categorie a persoanelor care au de gand sa isi cumpere calculatoare in defavoarea laptopurilor, putem sa amintim de exemplu gammerii, care oricand si la orice ora si-ar cumpara un calculator in defavoarea unui laptop.

Acestia, in conditiile in care au nevoie rapida de un echipament pentru gamming, daca nu vor gasi calculatorul pe care si-l doresc, au posibilitatea sa isi construiasca echipamentul dupa bunul plac, asa ca isi vor putea alege componentele pe care le considera ideale, pe cand un laptop nu si-l vor putea construi dupa bunul plac.

Pe langa gammeri, mai sunt si utilizatori care isi doresc un calculator pentru acasa pe care sa il foloseasca in interes personal. Acestia ar putea sa isi cumpere un calculator pe care sa il foloseasca ocazional pentru a naviga pe internet, pentru a asculta muzica, sau de ce nu, chiar si pentru a viziona filme online.

Acesti utilizatori, in functie de bugetul pe care il au la dispozitie, isi vor putea alege un echipament nou, unul second hand, sau unul refurbished, insa daca vor folosi echipamentul doar in aceste scopuri, cu siguranta un echipament second hand ar fi suficient, si ar putea pe langa unitatea centrala sa se orienteze spre unul din categoria de monitoare second hand 22 inch, ideal pentru un astfel de calculator.

Trebuie mentionat insa si faptul ca sunt utilizatori care au nevoie de un calculator pe care sa il foloseasca in interes profesional, iar asta inseamna ca vor folosi echipamentul pentru a lucra de acasa.

Acestia isi vor putea indrepta atentia spre calculatoare mai performante sau mai putin performante, in functie de munca pe care o vor efectua de acasa, folosind echipamentul.

4 Shares
You May Also Like