Ce brad de Craciun sa alegi?

Ce brad de Craciun sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Cine nu s-a oprit, nici macar o clipa, sa admire un frumos brad impodobit de sarbatori? Este un adevarat simbol al Craciunului, a carui istorie si origini sunt cu adevarat curioase. Acest obicei, care se repeta in traditiile de Craciun din multe tari, isi are originile in lumea pagana.

Se spune, de fapt, ca druizii (preotii celtici) au fost cei care au folosit bradul – arbore vesnic verde – ca simbol al vietii. Odata cu crestinismul, deci, bradul a devenit un simbol al vietii vesnice, asa-numitul „pom al vietii” mentionat in Biblie. Cum sa alegi bradul de Craciun: natural sau artificial? Alege in primul rand un brad de Craciun care sa fie usor de folosit ani la rand.

Sa recunoastem, real sau artificial, bradul de Craciun este un must cum ar spune americanii, care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din case in perioada Craciunului, cu atat mai mult avand in vedere istoria sa indelungata descrisa mai sus! Dar cum sa alegi bradul de Craciun?

Daca pe de o parte adevaratii iubitori ai Craciunului prefera bradul real, pe de alta parte majoritatea oamenilor prefera diversele avantaje si conforturi pe care le poate oferi cel artificial.

Pe langa un respect mai mare pentru mediu si un management mai usor, trebuie sa avem in vedere si faptul ca de-a lungul anilor copacii artificiali au devenit mult mai realisti, datorita materialelor de calitate cu care sunt confectionati. Dar sa facem un bilant analizand in detaliu diferitele avantaje ale bradului artificial de Craciun:

  1. Durata: prin achizitionarea unui tip bun de arbore artificial este apoi posibila folosirea lui cativa ani consecutivi; un model de calitate superioara poate rezista pana la un deceniu!
  2. Tip si stil: un brad artificial se poate adapta mai usor la mediile si stilul casei; poti opta pentru un model slim sau nu prea inalt (daca spatiul este limitat), sau prefera un brad alb sau deja impodobit.
  3. Calitate: un pic de cuvant cheie, care raspunde si nevoilor celor mai pretentiosi. Materialele folosite la construirea arborilor artificiali in ultimii ani, de fapt, sunt cu adevarat realiste si rezistente, precum si foarte usor de curatat si intretinut in timp.
  4. Costuri: evident, folosindu-l mai mult timp, orice cost poate fi amortizat. Nu-i rau, nu?

Cum sa alegi bradul artificial perfect?

Odata sosit momentul cumpararii, trebuie analizate toate elementele pentru a alege bradul care se potriveste cel mai mult cu nevoile tale. Sa incepem cu culoarea. Optiunile de evaluat sunt diferite: variaza de la verde la alb, pana la semi-decorat, sau un model verde cu ramuri acoperite de zapada, decorate cu conuri de pin si fructe de padure. Si cum ramane cu alegerea materialelor?

Cele mai folosite sunt PVC-ul, Polietilena (PE), mixtul PVC/PE si chiar siliconul, care ajuta la realizarea arborelui absolut realist. Numarul de ramuri este un alt factor care este important de luat in considerare atunci cand alegeti un brad: cu cat numarul de ramuri este mai mare, cu atat bradul va fi mai dens si mai bogat.

Daca iti doresti un brad cu o densitate buna de ramuri, raportul dintre numarul de varfuri si inaltimea acestuia nu trebuie sa fie mai mic de 20: acestea sunt date pe care le gasesti usor pe ambalajul bradului.

0 Shares
You May Also Like