Categorii de panouri solare

Categorii de panouri solare

0 Shares
0
0
0

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca un panou solar iti permite sa profiti de cea mai puternica si libera sursa de energie, care este soarele.

 

Un amanunt foarte interesant este acela ca intr-o singura ora, soarele transmite spre pamant mult mai multa energie decat este lumea capabila sa foloseasca intr-un an de zile.

Tocmai acesta este si motivul pentru care pe piata au aparut panourile solare, pentru ca oamenii si-au dat seama cat de mult pot sa profite de energia solara.

Ei bine, tinand cont de faptul ca energia solara este extrem de importanta pentru omenire, oamenii de stiinta si inginerii au construit panourile solare, care se impart in doua mari categorii, si anume: panouri solare termice care mai sunt cunoscute ca panouri solare de apa calda, si panouri solare fotovoltaice.

Aceste panouri solare sunt asemanatoare intre ele datorita faptului ca ambele se monteaza pe acoperis, insa privind tipul de energie produs, ele sunt total diferite.

Panourile solare fotovoltaice au fost construite cu scopul captarii si transformarii energiei solare in energie electrica. Achizitionarea acestor panouri solare cu siguranta este costisitoare, insa eficienta lor merita.

De ce? Pentru ca intr-o perioada de cativa ani de zile investitia va fi amortizata, iar apoi nu se va mai plati nici un ban pentru consumul de energie electrica.

Cea de a doua categorie de panouri solare cuprinde panourile solare termice, sau panourile solare de apa calda, dupa cum mai sunt ele cunoscute de populatie.

Aceste panouri solare de apa calda capteaza si transforma energia solara in energie termica pentru a incalzi locuinta dar si apa menajera din locuinta.

Cei care s-au saturat sa plateasca mereu foarte multi bani pentru costul energiei termice, pot opta pentru panourile solare, si cu siguranta pot gasi preturi mici lapanouri solare inox de incalzire a apei.

In cazul persoanelor care apeleaza la asemenea panouri solare, si care au de gand sa opteze pentru panourile presurizate, urmatoarele informatii ar fi mai mult decat ideale.

In primul rand, scopul dimensionarii panourilor solare este acela ca ele sa asigure tot necesarul de apa calda in locuinta atunci cand este soare, iar aici ne referim la sezonul cald. Ca regula generala, se utilizeaza un metru patrat de panou solar pentru o persoana.

Atunci cand se opteaza pentru aceste panouri solare, trebuie sa se tina cont si de dimensionarea boilerului pentru panoul solar. Se utilizeaza de cele mai multe ori cate 50 de litri de acumulare a apei in boiler, pentru fiecare metru patrat de panou solar.

Ei bine, familiile compuse din 2-3-4 membrii, vor trebui sa aiba montate doua panouri solare care sa contina 30-40 de tuburi vidate, si un boiler de 200 de litrii.

In cazul in care discutam despre familiile compuse din 5-6 persoane, atunci vor trebui montate 3 panouri solare care sa contina 50-60 de tuburi vidate, iar boilerul ales trebuie sa fie de 300 de litrii.

Asadar, toti cei care isi doresc sa se poata bucura de energie termica si de energie solara fara a mai fi stresati de pretul facturilor, pot opta pentru aceste panouri solare.

0 Shares
You May Also Like