Care-sunt-cele-mai-cunoscute-tipuri-de-cafea

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de cafea?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta nu exista persoana care sa nu fi savurat cel putin odata o cafea. Aceasta este bautura preferata a femeilor si a barbatilor, este o bautura pe care o savuram dimineata dupa ce ne trezim, la birou, la cafenea, la restaurant, si in diferite alte situatii.

Cand mergem in vizita undeva, cu siguranta prima data suntem intrebati daca servim o cafea. Si noi la randul nostru, cand avem musafiri, ii intrebam daca doresc o cafea.

Ei bine, exista atat de multe tipuri de cafea in prezent, astfel ca este imposibil sa nu ne placa aceasta bautura. In cele ce urmeaza in acest articol vom prezenta cateva dintre cele mai populare tipuri de cafea la nivel mondial. Cu siguranta, dupa ce veti termina de citit articolul, veti dori sa incercati cat mai multe astfel de bauturi.

Prima cafea care ne vine in minte tuturor este fara doar si poate cafeaua neagra, care este servita la orice restaurant. In casele oamenilor, cel mai mult intalnim cafea neagra, asa ca nu mai discutam despre cum se prepara aceasta pentru ca acest lucru il cunoastem deja cu totii.

Cafea turceasca – O bautura traditionala de cafea servita in Orientul Mijlociu, cafeaua fina macinata este scufundata in apa care permite formarea unei spume maxime. Cu siguranta daca veti vizita vreodata Turcia, veti ramane impresionati de gustul acestei cafele. Exista restaurante turcesti chiar si in tara noastra unde puteti servi o asemenea cafea.

Cold Brew Coffee – Aceasta este o metoda de preparare a cafelei care nu utilizeaza apa calda. In schimb, apa rece si o perioada mai lunga de timp sunt folosite pentru a crea bautura cu gust fabulos.

Iced Coffee – Putin diferita de cafeaua rece, aceasta cafea este preparata folosind o metoda de preparare la cald si apoi este racita inainte de servire. Exista o multime de fani ai acestei cafele, si cu siguranta exista foarte multe cafenele in care se serveste acest tip.

Vacuum Coffee – O metoda de preparare prin doua camere in care presiunea de vapori si vidul produc ceasca fina de cafea. De regula, oamenii nu isi prepara acest tip de cafea acasa, insa in majoritatea cafenelelor, mai ales in cele din orasele mari se poate comanda acest tip special de cafea.

Espresso – Aceasta este metoda de preparare si o cafea care este macinata si ambalata foarte fin. Pentru a prepara o cafea espresso, se adauga o cantitate mica de apa, creand un gust si o putere diferita de cafea. Fara doar si poate, acest tip de cafea il putem prepara acasa, si este unul dintre cele mai populare tipuri de cafea intalnite in restaurante si cafenele. Dar daca doriti sa devenit profesionisti in ale cafelei va invit sa vizitati EspressoCafe.

Caffe Americano – O bautura espresso in care se adauga apa calda in espresso, creand o cafea asemanatoare cu puterea, dar cu gust diferit fata de cafeaua regulata de picurare.

Cafe Cubano – Originar din Cuba, aceasta bautura de cafea este un espresso care a adaugat zahar demerara.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai populare tipuri de cafea pe care le puteti savura. Indiferent de cafeneaua in care veti merge, cel putin jumatate dintre aceste tipuri de cafea prezentate, le veti putea savura.

0 Shares
You May Also Like