Care sunt cauzele fisurarii parbrizului?

Care sunt cauzele fisurarii parbrizului?

0 Shares
0
0
0

Parbrizul este printre cele mai semnificative componente ale unui vehicul. Acesta este in permanenta in contact cu conditii exterioare dure, pentru a asigura confortul si securitatea pasagerilor.

Este logic doar ca poate suferi daune din diverse motive. Prin urmare, o crapatura sau un cip de parbriz este o problema destul de comuna cu care va puteti confrunta atunci cand detineti un autoturism.

Un impact ridicat in timp ce conduceti, pietrisul care sare de sub rotile masinii din fata cand circulati pe un drum neasfaltat, pietrisul care poate cadea din camionul din fata, accidentele de-asemenea, sunt printre numeroasele motive care pot aduce prejudicii parbrizului. Urmatoarele motive cauzeaza deteriorarea parbrizului si necesita inlocuirea sau repararea acestuia:

Instalare necorespunzatoare

Un parbriz prost instalat este cel mai susceptibil de a se deteriora la cel mai mic impact. Instalarea parbrizului este o lucrare complicata, iar amplasarea gresita poate lasa goluri care duc la o rata mai mare de vibratii. In afara de ranirea usoara, aceasta reprezinta o amenintare pentru pasageri, deoarece se poate rupe in orice moment al timpului. Consultati profesionistii in legatura cu cel mai mic indiciu de vibratie adaugata.

Temperaturi fluctuante

Expansiunea rapida si contractia datorata temperaturilor alternative lasa sticla fragila. Utilizarea solutiei pentru dezghetarea parbrizului si a aerului conditionat adauga efectul si poate crapa usor geamul masinii. Prin urmare, este bine sa parcati in garaj ori de cate ori este posibil, pentru a evita ca sticla sa fie afectata de temperaturi ridicate sau scazute.

Accidente

Accidentele rutiere pot avea loc oriunde si oricand. In functie de intensitatea accidentului, parbrizul masinii poate suferi ciobituri si fisuri. Poate chiar sa se zdrobeasca in timpul unui accident de intensitate ridicata, precum o rasturnare. Mai mult decat atat, nu este un lucru necunoscut pentru soferi, acel moment cand pasarile lovesc geamul masinii si se crapa pe loc.

Pietrisul

Soselele in curs de constructie detin un pat de pietre mici sau pietricele necunoscute care sunt aruncate spre parbriz in momentul in care circulati in spatele unui alt vehicul. Micile pietricele sar de sub anvelopele vehiculelor si lovesc parbrizul in timp ce conduceti. Pentru a evita astfel de situatii, conduceti la o distanta considerabila fata de alte vehicule, si alegeti sa circulati cu o viteza mai mica, ori de cate ori conduceti pe drumuri neobstructionate sau in curs de constructie.

Sticla de calitate inferioara

Parbrizele moderne pentru masini sunt construite pentru a asigura protectia maxima in orice moment. Stratul suplimentar de polivinil butiric intre doua foi de sticla ii confera un plus de rezistenta si previne ruperea din cauza impactului.

Este posibil ca sticla sau parbrizul de calitate scazuta sa nu ofere rezistenta egala si sa fie periculoase pentru pasageri. Este recomandabil sa folositi parbrize forjate numai de producatorii de echipamente originale (OEM).

Care sunt solutiile pentru remedierea problemei in acest caz?

Atunci cand va confruntati cu o astfel de problema, aveti doua solutii: reparatia sau inlocuirea parbrizului, insa mai multe detalii va pot oferi specialistii de la atelierul auto.

Repararea sticlei

Astazi, procesele si materialele inovatoare permit specialistilor auto din sticla sa repare multe tipuri de daune ale parbrizului. Marimea si locatia unui cip sau a unei fisuri determina daca respectivul parbriz este potrivit pentru reparatii. Fisurile mai mici de cativa centimetri lungime sunt de obicei reparabile. Specialistii recomanda de asemenea, inlocuirea oricarui parbriz care are o fisura care se extinde de la o margine. Aceste tipuri de fisuri tind sa se raspandeasca rapid si usor, ceea ce face probabil ca o reparatie sa fie ineficienta.

Procesul de reparare a sticlei implica injectarea unei rasini polimerice in zona deteriorata, permitandu-i sa se usuce, apoi netezind suprafata pentru a face imperfectiunea aproape invizibila. Rezultatul depinde de calitatea sculelor si rasinilor si de abilitatea tehnicianului care face lucrarea.

Kit-urile de reparatie a sticlei sunt disponibile din mai multe surse, dar slujba poate fi lasata mai bine unui expert. Tehnicienii auto profesionisti sunt echipati cu instrumente mai sofisticate si rasini avansate care ajuta la asigurarea unei reparatii satisfacatoare.

Inlocuirea parbrizului

La inlocuirea unui parbriz, utilizarea materialelor si tehnicilor adecvate este esentiala pentru siguranta vehiculului. Din acest motiv, se recomanda ca o astfel de lucrare sa fie efectuata intr-un atelier auto unde isi desfasoara activitatea tehnicieni auto experimentati, si care va asigura de faptul ca folosesc doar parbrize noi si originale.

Ce solutie este mai eficienta?

Cu siguranta, dintre inlocuirea unui parbriz si reparatia unuia, cea mai eficienta solutie din punct de vedere financiar, este aceea de a repara parbrizul. In acest caz, costurile vor fi mult mai mici, decat in ceea ce priveste achizitionarea unui parbriz nou, plus manopera. In ceea ce priveste calitatea, un parbriz nou, original, este mult mai bun decat un parbriz reparat.

In functie de cat de afectat este parbrizul insa, se poate stabili daca este indicat sa il reparati, sau daca este mai bine sa il inlocuiti.

0 Shares
You May Also Like