Avantajele vopsirii electrostatice

Care sunt avantajele vopsirii electrostatice

0 Shares
0
0
0

Vopsirea electrostatica este un proces care leaga electric si chimic acoperirile de vopsea specializate pe suprafetele metalice. O instalatie electrostatica de pulverizare a vopselei incarca pozitiv particulele de vopsea pulverizate atunci cand parasesc pistolul de pulverizare.

Suprafata metalica care primeste vopseaua este incarcata negativ. Vopseaua este atrasa imediat pe suprafetele metalice din cauza incarcarilor electrice opuse. Pictura electrostatica este un proces eficient pentru unele aplicatii.

Avantajele vopsirii electrostatice provin din tehnologia care foloseste principiile electrostatice. O combinatie de echipamente pentru aplicarea vopselelor si tehnologia formulelor de vopsea a revolutionat capacitatea vopsitorilor de a restabili activele comerciale, industriale si institutionale.

Datorita inovatiilor in tehnologie de peste opt decenii, puteti avea parte de urmatoarele avantaje in cazul in care alegeti sa va vopsiti suprafetele prin procedura de vopsire in camp electrostatic.

  1. Reducerea vopselei irosite

Cand auziti ca profesionistii in vopsire si restaurare vorbesc despre procesul de vopsire electrostatica, ii veti auzi adesea referindu-se la vopsea ca „acoperire”.

In cazul in care aveti posibilitatea de a intra intr-o vopsitorie electrostatica Bucuresti si veti putea sa urmariti procesul de vopsire in camp electrostatic si modul in care particulele de vopsea se infasoara la suprafata pe masura ce pulverizatorul se misca in jurul colturilor si curbelor, veti intelege de ce profesionistii in vopsire si restaurare vorbesc despre vopsirea in camp electrostatic si folosesc termenul de “acoperire”.

Calitatea de invelire pe care vopseaua o ia este cea care maximizeaza cantitatea de pigment care se ataseaza apoi la suprafata si reduce cantitatea de vopsea care lipseste tinta. Eficienta de transfer sau procentul de vopsea folosita fara deseuri este un procent ridicat din cantitatea incarcata in pulverizator.

Aceasta reducere a deseurilor s-ar putea traduce prin economii semnificative de vopsea, in comparatie cu alte metode de inalta presiune sau asistate de aer pe care, pe care le inlocuieste procesul de acoperire electrostatica.

  1. O suprafata vopsita neteda si transparenta in campi electrostatic, care arata ca o suprafata noua

Calitatea finisajului care poate fi obtinuta cu aplicatia de vopsea electrostatica poate face cu adevarat un produs sau un obiect metalic sa arate ca nou, asa ca indiferent ca aveti o balustrada, o rama de gard sau orice altceva, alegeti sa va vopsiti obiectele intr-o vopsitorie electrostatica Bucuresti.

  1. Vopsirea rapida si timpul redus de usucare inseamna timp mai scurt pentru afacerea dvs.

Similar cu metodele de pulverizare a aerului, procesul electrostatic face aplicarea vopselelor rapid. Vopseaua aplicata electrostatic se usuca mai repede decat metodele de pulverizare umeda si nu necesita cuptoare cu caldura ridicata.

Nu mai trebuie sa astepti saptamani intregi cu incaperi uzate temporar sau ca fumurile sa se disipeze. Afacerile normale se pot relua in cateva zile.

  1. O finisare durabila pentru utilizarea dvs. cu trafic intens, cu consum intens

Proprietatile de lipire posibile cu procesul electrostatic asigura o protectie puternica impotriva coroziunii, uzurii meteorologice si utilizarilor grele. Durabilitatea poate fi deosebit de valoroasa in cazul in care obiectele dvs. pot fi expuse la umiditate si umiditate interioara sau exterioara.

  1. Economii generale in bani si timp

Data viitoare cand va ganditi sa aruncati obiectele care sunt inca functionale, dar care „arata vechi”, luati in considerare ideea de a arunca o privire asupra unui contractant specializat in vopsirea electrostatica. Este posibil sa descoperiti ca restaurarea obiectului respectiv este o optiune viabila.

Vopsirea electrostatica a obiectului respectiv va poate extinde investitia initiala si poate proteja un articol inca valoros de ani de zile.

  1. Durabilitate extinsa

Aplicarea profesionala a acoperirilor electrostatice imbunatateste rezistenta lor in medii dure, cu conditia ca substraturile sa fie pregatite corespunzator si sa fie specificate produsele potrivite pentru acoperire. Ca exemplu, metoda electrostatica poate fi utilizata pentru a aplica produse epoxidice cu doua componente, care sunt suficient de dure pentru a rezista conditiilor de operare dure.

Acestea sunt asadar, doar cateva dintre cele mai importante avantaje cu care vine la pachet acest proces de vopsire in camp electrostatic a suprafetelor metalice.

Indiferent de faptul ca aveti un gard metalic acasa si doriti sa ii vopsiti ramele, acestea pot fi cu usurinta demontate, si pot fi urcate in masina si duse la cea mai renumita vopsitorie electrostatica Bucuresti, pentru a fi vopsite prin aceasta procedura.

Puteti de-asemenea sa va vopsiti poarta in camp electrostatic, mai ales daca ati observat ca o vopsiti periodic aplicand vopseaua cu pensula, iar aceasta se cojeste. Puteti de-asemenea sa duceti la vopsit diferite alte obiecte si bunuri metalice, pe care le puteti folosi in diferite scopuri.

Chiar si autoturismele pot fi vopsite prin aceasta procedura, care este rapida si convenabila in comparatie cu alte proceduri si tehnici de vopsire.

Cand luati decizia de a va vopsi suprafetele metalice in camp electrostatic, trebuie sa va indreptati atentia spre electrostatica.ro, si sa luati legatura cu profesionistii pentru a vi se face o oferta de pret in functie de ceea ce aveti de vopsit.

0 Shares
You May Also Like