Care sunt avantajele asigurarii de calatorie?

Care sunt avantajele asigurarii de calatorie?

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti un turist cu experienta, cu siguranta stiti care sunt avantajele asigurarii de calatorie. Pentru toti ceilalti vom incerca sa subliniem aceste avantaje in randurile care urmeaza.

Pregatirea calatoriei in avans, organizarea acesteia, luarea tuturor masurilor de precautie necesare pentru ca aceasta sa se desfasoare fara niciun incident nu impiedica  achizitionarea unei asigurari de calatorie.

Intr-adevar, nimeni nu este imun la diversele evenimente neprevazute care pot aparea in timpul unei calatorii in strainatate. Iata cateva dintre avantajele unei astfel de asigurari pe care o poti face pe LeaderTeam.ro, precum si exemple, bazate pe cazuri reale.

Avantajele asigurarii de calatorie: garantie in caz de urgenta medicala

Asigurarea de calatorie asigura o acoperire suficienta in caz de afectiuni medicale neprevazute. Ia exemplul unei calatorii in Statele Unite, tara fast-food-ului. Decizi sa gusti burgerul, dar ai dureri de stomac.

Iti imaginezi o digestie slaba sau o usoara intoxicatie, dar, in cele din urma, trebuie sa mergi la un centru medical unde, spre surprinderea ta, medicul de urgenta iti diagnosticheaza apendicita pentru a fi operat imediat!

Costul acestei proceduri poate fi imens. Cu toate acestea, daca esti bine asigurat, compania va suporta toate aceste costuri. Acesta este unul dintre avantajele asigurarii de calatorie.

avantajele asigurarii de calatorie

Suport pentru transferuri medicale

Un turist din Mexic a dorit sa se bucure pe deplin de plaja Pacificului, insa isi rupe o unghie. Merge la singurul cabinet medical din zona si primeste tratament rapid pentru cativa dolari.

Din nefericire pentru el, igiena cabinetului acelui medic a lasat de dorit si, cateva zile mai tarziu, rana a devenit mai complicata, piciorul a devenit dureros, rosu si umflat. Insa, fiind asigurat, s-a organizat transferul sau la un spital din Mexico City si a acoperit ingrijirile necesare, asa ca nu a avut nimic de platit.

Avantajele asigurarii de calatorie: raspunderea civila, o acoperire necesara

Din nou, nimic nu bate un exemplu concret pentru a intelege utilitatea unei astfel de asigurari. In timpul unei plimbari cu bicicleta, apare o cotitura brusca te aduce direct in fata unei zone de parcare. Surprins, franezi prea tarziu si te ciocnesti cu o masina noua a carei oglinda o rupi si deteriorezi vopseaua.

Cu o garantie de raspundere civila, asigurarea ta este cea care acopera cheltuielile legate de acest accident.

Evacuarea de urgenta, un serviciu foarte util

De data aceasta uita-te la aventura unui turist in vacanta in Anzi, care a decis sa faca drumetii pentru un circuit de 4 ore. Nu avea o harta, dar era echipat cu cea mai recenta generatie de GPS, insa fiind neexperimentat, a facut multe ocoliri, s-a trezit fara GPS si s-a pierdut complet. In plus, si-a luxat si glezna.

Disperat, a ajuns sa sune la hotel pentru ajutor si a fost salvat cu elicopterul. Datorita acoperirii sale de asigurare, el a primit o rambursare rapida si a putut continua sa se bucure la maximum de calatoria sa, in ciuda acestui incident.

Avantajele asigurarii de calatorie: calatoresti senin

Diferitele situatii de mai sus sunt doar o mica parte a riscurilor la care calatorii pot fi expusi si iata de ce este esentiala acoperirea asigurarii de calatorie. Intr-adevar, in afara de aceste exemple obisnuite, pot exista accidente mult mai grave cu costuri medicale in valoare de cateva mii de euro.

Indiferent de destinatia aleasa, apropiata sau indepartata, este intotdeauna de preferat, astfel incat calatoria ta sa se desfasoare fara probleme, sa ai  o asigurare de calatorie adaptata nevoilor tale.

0 Shares
You May Also Like